Un adolescent obsedat de Call of Duty a plecat în Ucraina să lupte contra rușilor

Autor: Adrian Popa | 14.03.2022
Un adolescent obsedat de Call of Duty a plecat în Ucraina să lupte contra rușilor
Foto: Profimedia Images

Deși nu are experiență militară, un tânăr de 19 ani, pasionat de jocul Call of Duty, a ajuns în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor.

Jamie, din Anglia, nu a mai călătorit niciodată în afara țării, potrivit mamei lui. Tânărul a ajuns în Ucraina la doar 36 de ore după ce a plecat de acasă. În Marea Britanie, oamenii sunt considerați adulți, din punct de vedere legal, la vârsta de 18 ani.

Adolescentul a devenit obsedat de războiul din Ucraina și se uita zilnic, după ce venea de la serviciu, la zeci de clipuri video legate de conflict. Jamie a fost încurajat de declarația ministrului de externe englez, care și-a arătat susținerea pentru cetățenii britanici care doresc să meargă în Ucraina pentru a lupta.

Citește și: De unde provine, de fapt, înregistrarea cu „Fantoma din Kiev care doboară un Su-35”?

Mama tânărului crede că tinerii care nu au fost testați medical, fizic și mental, și care nu au experiență militară nu ar trebui să fie acceptați în forțele ucrainene. Ea este uluită de timpul foarte scurt în care un străin poate ajunge să lupte de partea Ucrainei.

O divizie de străini, în slujba Kievului

Jamie ar fi fost ajutat de o organizație să ajungă în Ucraina, potrivit mamei lui. Inițial, tânărul a zburat până în Polonia, iar de acolo a trecut granița în statul afectat de război. La 24 de ore după ce a semnat contractul, Jamie le-a transmis părinților că este în viață.

Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei, în care luptă voluntari străini, are peste 25.000 de membri (cam cât personal maxim are o divizie americană) din peste 50 de țări. Mulți dintre aceștia sunt veterani care au participat la alte războaie, precum cele din Cecenia, Georgia, Irak sau Afganistan.

Ucraina

În cel mai recent joc Call of Duty, Vanguard, acțiunea se petrece în Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, spre finalul conflictului. Titlul este disponibil pentru platformele: Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X/S.

Sursa: ITV

Citește și: Sony își retrage jocurile, consolele PlayStation și serviciile din Rusia

Urmărește Go4Games.ro pe Google News