Gamer, angajat de părinți ca să îi învingă pe copiii lor în jocurile online

Autor: Alex Manole | 15.12.2022
Gamer, angajat de părinți ca să îi învingă pe copiii lor în jocurile online
Foto: Profimedia Images

Un gamer din China susține că face bani dintr-o activitate mai puțin obișnuită. Mai mulți părinți l-au angajat pentru a juca împotriva copiilor lor, obsedați de jocuri video, în titlurile favorite.

Părinții speră că cei mici vor căuta și altfel de activități după ce vor fi învinși de un jucător foarte bun în jocul preferat.

Potrivit unei publicații asiatice, în unul dintre cazuri copilul a fost un elev exemplar până în clasa a patra, când a devenit dependent de jocurile video. Acesta credea că este foarte bun la un joc și dorea să devină gamer profesionist, nemaifiind interesat de alte lucruri.

Gamerul de top din China susține că a fost plătit cu echivalentul a 7,2 dolari pe oră pentru a juca împotriva elevului. El a publicat și capturi de ecran cu discuția avută cu părinții copilului.

Citește și: Chinezii de la NetEase ar fi clonat Valorant și sunt dați în judecată

Aparent, strategia a funcționat. Copilul a fost învins de atât de multe ori încât nu a mai vrut să joace, cel puțin momentan, jocul respectiv.

Dependența de jocuri video este recunoscută ca boală inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății. Recent, în Canada mai mulți părinți au dat în judecată Epic Games, compania care dezvoltă Fortnite. Ei susțin că jocul a fost creat în așa fel încât să genereze dependență.

Trebuie precizat faptul că, dacă sunt folosite în mod moderat, jocurile video pot avea beneficii pentru copii. Acestea stimulează inteligența celor mici, potrivit unui studiu realizat de Karolinska Institutet din Suedia.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News