EA a recrutat nume importante din Ubisoft pentru a lucra la remake-ul Dead Space

Autor: Cosmin Aionita | 03.08.2021
EA a recrutat nume importante din Ubisoft pentru a lucra la remake-ul Dead Space
Foto: Electronic Arts

În cadrul evenimentului digital EA Play Live 2021, Electronic Arts a dezvăluit remake-ul complet al titlului horror Dead Space, dezvoltat de Motive Studios. Față de precedentul proiect al acestei echipe – apreciatul Star Wars: Squadrons –, studioul a recrutat nume importante din Ubisoft pentru a crea acest mult-așteptat remake Dead Space.

Figuri marcante din Ubisoft s-au alăturat proiectului

Și, fiind vorba despre o echipă din Canada, Motive Studios nu s-a ferit să înroleze foști angajați importanți ai studiourilor Ubisoft din Canada. Dintre aceștia, se face remarcat Eric Baptizat, cu peste 16 ani de experiență în cadrul Ubisoft, game director (regizor) al noului joc Dead Space. Baptizat a jucat același rol în dezvoltarea lui Assassin’s Creed Valhalla, fiind și lead designer pentru câteva dintre titlurile mai vechi ale seriei, precum Assassin’s Creed Unity, Assassin’s Creed IV: Black Flag sau Assassin’s Creed Origins. Eric Baptizat s-a alăturat echipei de la Motive Studios în luna aprilie a acestui an.

O altă figură marcantă de la Ubisoft, ce a ales să părăsească compania franceză în favoarea studioului Motive, este Roman Campos-Oriola, directorul de creație al remake-ului Dead Space. În trecut, Campos-Oriola a condus echipa ce s-a ocupat de jocul For Honor, fiind designer principal pentru titluri precum Ghost Recon: Future Soldier sau Red Steel 1 și 2.

Echipa de la Motive Studios include și alți foști angajați ai Ubisoft, cu experiență în realizarea unor jocuri precum cele din seriile Assassin’s Creed și Watch Dogs. Mai mult, în cadrul studioului Motive se regăsesc și foști membri ai BioWare, precum Gary Stewart, level designer pentru titlurile seriei Mass Effect.

Remake-ul Dead Space este conceput pentru platformele next-gen

Varianta inițială a jocului Dead Space a fost lansată în toamna anului 2008, fiind concepută pentru consolele Xbox 360 și PlayStation 3. De această data altfel, Motive Studios realizează remake-ul Dead Space în exclusivitate pentru noua generație de console (PS5 și Xbox Series X|S) și PC.

Nu a fost dezvăluită încă o eventuală perioadă de lansare pentru noul Dead Space.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News