Producătorii remake-ului Silent Hill 2: „Nu vă faceți griji, dezvoltarea decurge conform planului”

Autor: Cosmin Aionita | 27.11.2023
Producătorii remake-ului Silent Hill 2: „Nu vă faceți griji, dezvoltarea decurge conform planului”
Foto: Konami

În ultima perioadă, cei de la Konami sunt determinați să-și readucă francizele în prim plan, însă nu reușesc mereu să o facă așa cum ar trebui. În aceste condiții, fanii seriei Silent Hill au devenit îngrijorați în legătură cu soarta remake-ului Silent Hill 2. Anunțată în toamna anului trecut, aceasta nouă ediție a clasicului joc horror a intrat într-un con de umbră, detaliile noi lăsându-se în continuare așteptate.

Astfel, studioul producător Bloober Team, care lucrează împreună cu Konami pentru realizarea acestui proiect, a publicat un update prin intermediul propriului cont de X / Twitter, asigurând fanii că dezvoltarea remake-ului Silent Hill 2 merge conform planurilor. Promovarea acestui joc cade însă în sarcina publisher-ului Konami, care hotărăște când și cum vor fi comunicate noutățile legate de acest remake.

Așadar, deși proiectul progresează așa cum ar trebui, conform producătorilor, doar publisher-ul – Konami în acest caz – ia deciziile de marketing, care includ și publicarea de update-uri referitoare la Silent Hill 2 Remake, de imagini noi, trailere și, bineînțeles, dezvăluirea datei sale de lansare. Cu alte cuvinte, așteptăm după Konami și nu după Bloober Team.

Remake-ul este dezvoltat de studioul polonez Bloober Team în colaborare cu Akira Yamaoka, compozitorul muzicii din titlul original, și artistul Masahiro Ito, designer-ul monștrilor emblematici din seria Silent Hill. Jocul este construit cu ajutorul Unreal Engine 5 și va include numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește porțiunile vizuale, auditive, dar și în materie de gameplay. Spre exemplu, producătorii au confirmat că acest remake va prezenta acțiunea prin intermediul unei perspective moderne: third person, over the shoulder.

În materie de poveste, remake-ul va spune din nou povestea protagonistului James Sunderland, ce se aventurează în misteriosul orășel Silent Hill, după ce primește o scrisoare de la soția sa Mary, decedată cu ani în urmă.

Remake-ul Silent Hill 2 se află în dezvoltare pentru PlayStation 5 și PC (Steam).

Sursa: Bloober Team X

Urmărește Go4Games.ro pe Google News