Remake-ul Resident Evil 4 s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în numai două zile

Autor: Cosmin Aionita | 29.03.2023
Remake-ul Resident Evil 4 s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în numai două zile
Foto: Capcom

Prin intermediul unui scurt comunicat de presă, Capcom a anunțat că recent lansatul remake Resident Evil 4 s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare, la nivel global, în primele două zile de disponibilitate pe piață.

Conform companiei japoneze, pe lângă calitatea jocului propriu-zis, vânzările impresionante sunt rezultatul review-urile pozitive de care noul Resident Evil 4 s-a bucurat din partea publicațiilor de profil, dar și grație faptului că o versiune demo gratuită – Chainsaw Demo – a fost pusa la dispoziția publicului înainte de lansare. În acest moment, publisher-ul japonez a livrat peste 135 de milioane de exemplare ale jocurilor Resident Evil din 1996, atunci când seria a debutat, și până acum.

Un clasic, refăcut cu ajutorul tehnologiei moderne

Recent lansatul Resident Evil 4 se dorește a fi un remake modern al jocului care a revoluționat seria și întregul gen survival horror în 2005, atunci când a fost lansat inițial pe Nintendo GameCube și, mai apoi, pe PlayStation 2.

Noua versiune este realizată cu ajutorul tehnologiei moderne bazate pe motorul grafic RE Engine, folosit și în cele mai recente jocuri ale seriei (Resident Evil 7: Biohazard, Resident Evil Village, precum și în remake-urile Resident Evil 2 și Resident Evil 3), și spune povestea deja clasică a lui Leon S. Kennedy, trimis chiar de către Președintele Statelor Unite ale Americii într-o misiune specială: localizarea și salvarea fetei liderului american, răpită undeva în Spania.

Noua versiune de Resident Evil 4 este disponibilă acum în ediții pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S și PC.

Sursa: Capcom

Urmărește Go4Games.ro pe Google News