VIDEO: Trailer și gameplay din remake-ul Resident Evil 4. Ce includ edițiile speciale ale jocului

Autor: Cosmin Aionita | 24.10.2022
VIDEO: Trailer și gameplay din remake-ul Resident Evil 4. Ce includ edițiile speciale ale jocului
Foto: Capcom

După informațiile legate de Resident Evil Gold Edition, Capcom a oferit detalii suplimentare și despre remake-ul Resident Evil 4, așteptat în primăvara anului viitor. Astfel, am avut parte atât de o selecție de segmente de gameplay din prima parte a jocului, precum si de un trailer nou, dedicat misterelor pe care povestea din Resident Evil 4 le va ascunde.

În privința secvențelor de gameplay alese pentru a fi prezentate, Capcom a optat pentru prima întâlnire a eroului Leon S. Kennedy cu Ganados, emblematicii inamici din Resident Evil 4. AI-ul și mobilitatea acestora au fost mult îmbunătățite, Ganados având acum la dispoziție noi modalități de a ataca, de a-și urmări ținta sau de a-l flanca pe erou. Nici Leon nu este mai prejos, acesta putând folosi un arsenal extins de arme și noi manevre de lupta corp la corp, precum posibilitatea de a para atacurile inamicilor sau de a plasa lovituri mortale cu ajutorul cuțitului din dotare.

Elementele familiare nu vor lipsi

Din remake-ul Resident Evil 4 nu va lipsi nici negustorul, ce va oferi, contra cost, item-uri, upgrade-uri pentru armele lui Leon sau recompense exclusive în schimbul pietrelor prețioase rare. Inventarul clasic al seriei va fi prezent și aici, sub forma servietei lui Leon, a cărei alcătuire eroul va fi nevoit să o gestioneze pentru a acomoda cât mai multe arme, muniție și ierburi.

Resident Evil 4 este reimaginarea modernă a jocului care a revoluționat seria și întregul gen survival horror în 2005, atunci când a fost lansat inițial pe Nintendo GameCube și, mai apoi, pe PlayStation 2.

Noua versiune este realizată cu tehnologia moderna bazată pe motorul grafic RE Engine, urmând sa spună povestea deja clasică a lui Leon S. Kennedy, trimis chiar de către Președintele Statelor Unite ale Americii într-o misiune specială: localizarea și salvarea fetei liderului American, răpită undeva în Spania.

Resident Evil 4
Foto: Capcom

Ediții speciale

Resident Evil 4 va beneficia de doua ediții speciale: Deluxe Edition și Collector’s Edition. Prima dintre acestea este digitală și include item-uri in-game, precum costume, arme, o hartă a comorilor etc. În schimb, ediția fizică Collector’s Edition include toate item-urile din Deluxe Edition, precum și o figurină a eroului Leon, o hartă fizică, o carte cu artwork-uri etc. Precomenzile pentru toate edițiile jocului sunt disponibile acum.

Remake-ul Resident Evil 4 va fi lansat pe 24 martie 2023, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S și PC (Steam).

Resident Evil 4
Foto: Capcom

Sursa: Capcom

Urmărește Go4Games.ro pe Google News