Dezvoltarea lui Anthem a fost stopată. BioWare se va concentra pe noile Dragon Age și Mass Effect

Autor: Cosmin Aionita | 25.02.2021
Dezvoltarea lui Anthem a fost stopată. BioWare se va concentra pe noile Dragon Age și Mass Effect

Acum un an de zile, Casey Hudson, pe atunci încă managerul general al studioului BioWare, promitea fanilor că experiența dezamăgitoare oferită de Anthem urma să fie regândită fundamental prin intermediul unui update masiv, al cărui nume de cod era Anthem NEXT.

Producătorii și-ar fi dorit să reinventeze macanicile de bază din Anthem, precum dobândirea de loot, regândirea pe termen lung a progresiei in-game, dar și a conținutului de tip end-game, păstrând însă elementele care funcționau, precum combinația dintre zbor și lupte. Din păcate, această strategie nu s-a dovedit a fi sustenabilă, Electronic Arts luând decizia de a stopa dezvoltarea acestui update Anthem NEXT.

Pandemia a afectat dezvoltarea lui Anthem NEXT

Între timp, Casey Hudson a părăsit din nou BioWare, iar responsabilitatea împărtășirii acestei vești neplăcute a căzut pe umerii lui Christian Dailey, recent promovat în poziția de producător executiv al viitorului Dragon Age 4. Conform acestuia, dificultățile întâmpinate în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19 și condițiilor de lucru de acasă au dat planurile echipei peste cap, dezvoltarea update-ului Anthem NEXT fiind afectată.

În această situație, având în vedere că BioWare lucrează și la noi titluri din seriile Mass Effect și Dragon Age, la update-uri pentru Star Wars: The Old Republic și la trilogia remasterizată Mass Effect: Legendary Edition, s-a luat decizia de a înceta dezvoltarea lui Anthem NEXT. Jocul nu va fi închis însă: Anthem va continua să fie disponibil, sub forma sa actuală de live service, însă nu va mai primi nicio viitoare actualizare.

BioWare se concentrează pe viitor

În schimb, echipa se va concentra pe dezvoltarea lui Dragon Age 4 și a viitorului Mass Effect. Aceste jocuri nu au încă date de lansare stabilite, noul Mass Effect aflându-se încă în stagiile incipiente ale producției.

Mass Effect: Legendary Edition, colecția ce va reuni remasterizările primelor trei titluri ale seriei Mass Effect, urmează să fie lansată pe 14 mai 2021, în ediții pentru PC (prin intermediul Steam și Origin), PlayStation 4 (jucabilă și pe PlayStation 5) și Xbox One (jucabilă și pe Xbox Series X|S).

Sursa: BioWare Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News