Jocuri online gratis – cele mai bune jocuri online

| 17.01.2014
Jocuri online gratis - cele mai bune jocuri online

Peisajul jocurilor video s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Foarte multe genuri de jocuri au migrat către spaţiul online, oferind experienţe multiplayer de neimaginat acum câţiva ani, când încă ne reuneam la un LAN party dacă doream să jucăm împotriva altor utilizatori umani. Aşadar, termenii multiplayer şi online au devenit aproape sinonimi, curentul fiind împins înainte şi de moda Free-to-play, care a eliminat eventualele costuri iniţiale. Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune jocuri online gratis.

Termenul gratuit, atunci când vine vorba de acest gen de jocuri online, se confundă cu modelul de distribuţie Free-to-play (sau Freemium). Cu alte cuvinte, jucătorii nu sunt fortaţi să plătească absolut nimic pentru a descărca şi porni respectivele jocuri, însă, cel mai probabil, vor fi nevoiţi să achite unele plăţi mici pentru a debloca opţiuni mai avansate ale jocului. Este vorba de microtranzacţii, implementarea acestora fiind variabilă de la titlu la titlu.

Path of Exile

Unele jocuri online gratis oferă întreaga experienţă de gameplay fără niciun fel de cost suplimentar, microtranzacţiile fiind strict dedicate doar accesoriilor cu rol estetic (spre exemplu, un costum nou pentru personajul controlat, acesta neavând însă niciun fel de influenţă asupra caracteristicilor sau comportamentului acestuia). Altele limitează experienţa de gameplay, forţând jucătorii să plătească dacă vor sa acceseze stagiile, personajele sau item-urile mai avansate ale jocului.

Indiferent de strategia abordată, toate titlurile din lista de mai jos au aceleaşi caracteristici de bază: sunt axate pe multiplayer-ul online şi pot fi descărcate şi rulate fără a plăti un leu. Iată care sunt unele dintre cele mai bune jocuri online gratis, împărţite pe cele mai populare genuri ale momentului.


M.O.B.A. (MULTIPLAYER ONLINE BATTLE ARENA)

DOTA 2
Dota a iniţiat acest gen, pe vremea când încă era un MOD pentru WarCraft III. Între timp, marca a ajuns în curtea celor de la Valve, care oferă Dota 2 complet gratuit prin intermediul Steam. Este suficient să spunem că Dota 2 este cel mai jucat titlu Free-to-play oferit prin intermediul celui mai popular sistem de distribuţie digitală pentru PC. În plus, beneficiază de unele dintre cele mai permisive politici în ceea ce priveşte microtranzacţiile, acestea neafectând gameplay-ul propriu zis. Îl puteţi descărca de aici: http://store.steampowered.com/app/570

League of Legends
Jocul celor de la Riot Games a scris istorie în cadrul genului multiplayer online battle arena, fiind cel mai jucat titlu de PC al momentului. Chiar dacă nu foloseşte cel mai corect sistem Free-to-play, forţând jucătorii să plătească pentru numeroase elemente ale jocului, League of Legends este adorat de milioane de jucători, fiind organizate chiar şi concursuri internaţionale pentru jucătorii profesionişti. League of Legends poate fi descărcat de aici: http://signup.leagueoflegends.com/en/signup.


SHOOTERE

Team Fortress 2
Un first person shooter alert, realizat într-un stil amuzant, Team Fortress 2 a devenit o adevărată vedetă în cadrul jocurilor online gratis oferite prin intermediul Steam. Reţeta succesului? Experienţa de gameplay nu este afectată de plata eventualelor microtranzacţii, acestea fiind dedicate exclusiv modificării aspectului personajelor din joc. Îl puteţi descărca de aici: http://store.steampowered.com/app/440.

Warframe
Studioul Digital Extremes şi-a demonstrat competenţa atunci când i-au ajutat pe cei de la Epic Games în realizarea primului joc din seria Unreal Tournament. Apoi au decis să folosească toată experienţa acumulată pentru un joc online gratis. Aşa a luat naştere Warframe, un shooter third person Free-to-play, pe care îl puteţi încerca atât pe PC, cât şi pe noua consolă PlayStation 4. Warframe poate fi descărcat de aici: http://store.steampowered.com/app/230410.

Warface
Grafica nu este punctul forte al jocurilor online gratuite. Regula aceasta nu este valabilă şi atunci când vine vorba de Warface, un first person shooter realizat de veteranii de la Crytek, acelaşi studio din spatele deja faimosei serii Crysis. Mai mult, Warface împarte cu Crysis acelaşi motor grafic CryEngine. Îl puteţi descărca de aici: www.warface.com.

Hawken
Hawken este povestea de succes a echipei independente de la Adhesive Games, jocul pornind de la un proiect realizat de amatori cu ajutorul Unreal Development Kit. Între timp, a ajuns unul dintre cele mai populare shootere online, oferind confruntări rapide între roboţi bipezi echipaţi cu tot felul de arme şi accesorii. Aşadar, dacă căutaţi un joc de acţiune online gratis, Hawken ar trebui să fie printre primele alegeri. Îl puteţi descărca de aici: www.playhawken.com/download.


MMORPG (MASSIVE MULTIPLAYER ONLINE ROLE PLAYING GAME)

Star Wars The Old Republic
Genul MMORPG, cândva vedetă în domeniul multiplayer online, a fost tras în jos în ultima vreme de necesitatea plăţilor suplimentare (costul jocului + taxa lunară), puţini jucători fiind dispuşi să mai achite astfel de costuri în ziua de azi. Astfel, multe dintre aceste titluri au aderat la curentul jocurilor online gratuite, poate cel mai important fiind Star Wars The Old Republic. Îl puteţi descărca de aici: http://account.swtor.com/play-free.

Neverwinter
Când spui RPG, automat te duci cu gândul la universul Dungeons & Dragons. Cel mai recent joc MMORPG bazat pe această licenţă este Neverwinter, acţiunea desfăşurându-se în oraşul omonim din Forgotten Realms, una dintre cele mai populare subdiviziuni ale D&D. Se ridică Neverwinter la înălţimea aşteptărilor? Puteţi afla singuri, jocul fiind oferit în sistem Free-to-play. Neverwinter poate fi descărcat de aici: http://store.steampowered.com/app/109600.


DIVERSE

Path of Exile
Dacă Diablo III v-a dezamăgit, neridicându-se la nivelul impus de predecesorul său, atunci probabil că Path of Exile este exact ceea ce căutaţi. Avem de-a face cu un action RPG în cel mai pur stil, cu o listă stufoasă de opţiuni şi unul dintre cele mai permisive modele Free-to-play dintre toate jocurile online gratis. Path of Exile poate fi descărcat de aici: http://store.steampowered.com/app/238960.

World of Tanks
Din nou este vorba despre unul dintre cele mai populare jocuri online gratuite ale momentului. World of Tanks oferă pasionaţilor de tancuri câmpul de bătălie perfect, în care îşi pot măsura forţele. Jocul este disponibil atât pentru PC, cât şi pentru Xbox 360, singurul său păcat fiind necesitatea de a investi în microtranzacţii pentru a rămâne competitiv. World of Tanks poate fi descărcat de aici: www.tanchist.ro

War Thunder
Spre deosebire de concurenţa reprezentată de World of Tanks, War Thunder nu se limitează doar la tancuri, oferind controlul asupra a numeroase maşinării de război (avioane, nave, tancuri) din epoca celui de-al doilea Război Mondial. Pe lângă PC, War Thunder este unul dintre cele mai populare jocuri online gratuite şi pe consola PlayStation 4. Îl puteţi descărca de aici: http://warthunder.com/en/register-for-free.


Bineînţeles, lista de mai sus include o selecţie restrânsă de jocuri online gratuite. Aşteptăm mai multe sugestii din partea voastră în secţiunea de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News