League of Legends: Wild Rift – League of Legends soseşte pe console şi dispozitive mobile

Autor: Cosmin Aionita | 16.10.2019
League of Legends: Wild Rift – League of Legends soseşte pe console şi dispozitive mobile

Cu ocazia celei de-a zecea aniversări a jocului League of Legends, cei de la Riot Games au făcut o surpriză fanilor, dezvăluind League of Legends: Wild Rift, o nouă versiune a popularului titlu MOBA, special dezvoltată pentru dispozitive mobile şi console.

Mai mult, Riot Games se laudă că League of Legends: Wild Rift a fost construit de la zero pentru aceste platforme, fiind folosite noi modele de personaje, animaţii şi mecanici de joc, păstrând însă gameplay-ul 5 vs. 5 caracteristic seriei. Spre exemplu, schema de control din Wild Rift a fost gândită din start pentru a folosi cele două stick-uri analogice de pe controllere, producătorii urmărind ca meciurile din această ediţie să nu dureze mai mult de 15-18 minute.

Tocmai din cauza acestor diferenţe, versiunea clasică a jocului League of Legends pentru PC nu va fi compatibilă cu Wild Rift, producătorii promiţând însă că vor încerca să sincronizeze event-urile speciale, în aşa fel încât acestea să se desfăşoare concomitent în cadrul ambelor ediţii ale jocului.

În ceea ce priveşte variantele Wild Rift dedicate dispozitivelor mobile, cei de la Riot Games nu au definitivat specificaţiile hardware necesare pentru a rula jocul, însă producătorii îşi propun ca acesta să funcţioneze pe o platformă echivalentă cu un Samsung Galaxy A7 (Qualcomm Snapdragon 410 cu GPU Adreno 306 şi 1GB de memorie RAM). În tabăra iOS, toţi utilizatorii de iPhone 5S sau a modelelor mai recente de telefoane Apple ar trebui să poată rula Wild Rift.

Cât despre ediţiile pentru console ale League of Legends: Wild Rift, cei de la Riot Games au promis că vor anunţa noi informaţii legate de acestea în 2020.

League of Legends: Wild Rift urmează să fie lansat în cursul anului viitor.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News