O aplicație de calendar a „furat” numele The Day Before, iar YouTube elimină trailerele jocului

Autor: Cosmin Aionita | 15.02.2023
O aplicație de calendar a „furat” numele The Day Before, iar YouTube elimină trailerele jocului
Foto: Fntastic

Fntastic, studioul din spatele controversatului MMO shooter The Day Before, amânat recent din cauza unei probleme de înregistrare a mărcii jocului, a venit cu un update referitor la situația actuală a proiectului.

Astfel, conform postării studioului de pe contul oficial de Twitter, marca înregistrată “The Day Before” și-a fi fost însușită de autorul “unei aplicații de calendar”. Ca urmare a disputelor inițiate de acesta, atât Valve cât și YouTube au decis să elimine pagina oficială de Steam a jocului, precum și o serie de clipuri promoționale ale jocului.

Deși Fntastic nu a menționat exact denumirea aplicației de calendar la care se referă, o simplă căutare pe magazinele de aplicații mobile scoate la iveală “TheDayBefore (D-Day Countdown)”, aplicație realizată de producătorul sud-coreean TheDayBefore Inc. (știam deja că posesorul mărcii provine din Coreea de Sud, conform unei declarații anterioare a celor de la Fntastic).

Conform noilor informații, Fntastic recunoaște că posesorul mărcii “The Day Before” a contactat studioul pentru a “discuta ceva”, însă producătorii jocului nu par prea încântați de această inițiativă. În schimb, declara că “vor lupta” și că “puterea se află în adevăr”, afirmații care ne lasă să înțelegem că studioul va acționa în justiție TheDayBefore Inc.

Gafele de acest gen, atitudinea celor de la Fntastic, țara de proveniență a studioului (Rusia), dar și clipurile de gameplay dezamăgitoare au ridicat semne de întrebare referitoare la viitorul jocului The Day Before, joc ce, nu cu foarte mult timp în urmă, ocupa primul loc în wishlist-urile utilizatorilor de Steam.

În urma celei mai recente amânări, The Day Before este așteptat pe 10 noiembrie 2023, în versiuni pentru PC (Steam), PlayStation 5 și Xbox Series X|S.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News