Părintele PUBG părăsește echipa producătoare a jocului

Autor: Cosmin Aionita | 02.09.2021
Părintele PUBG părăsește echipa producătoare a jocului
Foto: Krafton

Decizia celor de la Krafton de a schimba denumirea jocului PlayerUnknown’s Battlegrounds în PUBG: Battlegrounds, pe care am considerat-o amuzantă la început, are și o explicație logică. Brendan Greene, cunoscut și după porecla sa “PlayerUnknown”, a anunțat că va părăsi Krafton pentru a-și forma propriul studio – PlayerUnknown Productions –, alături de care va lucra la alte proiecte noi.

Greene nu rupe însă relațiile cu foștii săi angajatori: Krafton va deține o participație minoritară în cadrul noului studio PlayerUnknown Productions, ce va opera din Amsterdam, Olanda. Grație succesului comercial înregistrat de jocul PUBG, valoarea estimată a întregii companii Krafton a urcat până la suma de 16,5 miliarde de dolari americani.

Brendan “PlayerUnknown” Greene a declarat:

Sunt foarte recunoscător tuturor de la PUBG și Krafton pentru riscul pe care și l-au asumat cu mine și pentru oportunitățile pe care mi le-au oferit pe parcursul ultimilor patru ani. Astăzi, sunt nerăbdător să fac următorul pas din călătoria mea, cea de a crea tipul de experiență pe care mi-am imaginat-o de ani de zile. Din nou, țin să le mulțumesc celor de la Krafton pentru că mi-au susținut planurile și voi dezvălui mai multe detalii despre noul meu proiect la o dată ulterioară.

Plecarea lui Brendan “PlayerUnknown” Greene din cadrul echipei dezvoltatoare a jocului PUBG nu este tocmai o surpriză, existând zvonuri conform cărora acesta se restrăsese din procesul de producție încă din primăvara anului 2019.

Plecarea lui Greene nu va afecta în niciun fel viitorul seriei PUBG, Krafton și PUBG Corporation având noi titluri PUBG în dezvoltare.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News