PUBG: Battlegrounds devine gratuit. Când va avea loc modificarea și ce se întâmplă cu posesorii actuali ai jocului

Autor: Cosmin Aionita | 15.12.2021
PUBG: Battlegrounds devine gratuit. Când va avea loc modificarea și ce se întâmplă cu posesorii actuali ai jocului
Foto: Krafton

PUBG: Battlegrounds, fostul PlayerUnknown’s Battlegrounds, este jocul care a pus bazele genului pe care astăzi îl numim Battle Royale. Lansat pentru PC în format Early Access din 2017, PUBG a evoluat, devenind unul dintre cele mai populare jocuri multiplayer, fiind publicat mai apoi și pentru console și dispozitive mobile. Ei bine, dacă până acum PUBG a fost disponibil contra cost, în cadrul The Game Awards 2021 a fost confirmată tranziția acestui titlu către modelul gratuit Free-to-play.

Așadar, începând cu 12 ianuarie 2022, PUBG: Battlegrounds va putea fi jucat gratuit, urmând să fie implementat un nou sistem in-game de microtranzacții. Astfel, jucătorii își vor putea upgrada conturile la versiunea premium Battleground Plus, în schimbul unei taxe unice de 12,99€, pentru a beneficia de fonduri in-game suplimentare, un mod Ranked, de funcționalitate Custom Match, item-uri exclusive și de alte bonusuri.

Mai mult, toți cei care vor fi achiziționat PUBG înainte ca jocul să facă tranziția către modelul Free-to-play vor primi un pachet special, ce include un upgrade gratuit al contului către versiunea premium Battleground Plus, precum și item-uri cosmetice speciale.

Noua versiune free-to-play de PUBG: Battlegrounds va fi disponibilă, începând cu 12 ianuarie 2022, pentru consolele PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, dar și pentru PC, prin Steam.

Sursa: Polygon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News