„Meme stocks”: Vânzările GameStop au crescut cu 25%. Compania ar putea vinde 5 milioane de acțiuni

Autor: Adrian Popa | 10.06.2021
„Meme stocks”: Vânzările GameStop au crescut cu 25%. Compania ar putea vinde 5 milioane de acțiuni
Foto: Profimedia Images

GameStop, una dintre companiile aflate în centrul războiului dintre investitorii de retail de pe Reddit și fondurile închise de investiții de pe Wall-Street, a raportat rezultatele financiare pentru primul său trimestru fiscal din acest an.

Vânzările lanțului de retail de jocuri video și produse de gaming au crescut cu 25%, comparativ cu T1 din 2020, până la 1,28 miliarde de dolari. Totodată, în perioada aprilie – iunie 2021, compania a înregistrat pierderi nete de 66,8 milioane de dolari, față de pierderi de 165,7 milioane consemnate în intervalul echivalent de anul trecut.

GameStop a anunțat că va avea un nou CEO și un nou director financiar. „Frâiele” companiei vor fi preluate de către Matt Furlong, un fost director din cadrul Amazon. În poziția de CFO va veni Mike Recupero, tot fost angajat al celui mai mare retailer online din lume.

Compania a anunțat și că ar putea vinde 5 milioane de acțiuni pentru a-și consolida finanțele. Mai mult, nu a oferit o prognoză financiară pentru acest an. Acești factori au dus la scăderea titlurilor imediat după publicarea rezultatelor financiare.

Ce sunt celebrele „meme stocks”?

Acțiunile companiei fac parte din grupul „meme stocks”, alături de titlurile AMC sau BlackBerry. Numele vine de la faptul că postările despre aceste acțiuni, făcute în grupuri precum wallstreetbets sau amcstock, sunt deseori meme-uri.

Aceste companii sunt susținute de grupuri de investitori de retail de pe Reddit, care acționează coordonat pentru a provoca aprecierea valorii titlurilor sau chiar un short-squeeze. Un astfel de incident ar duce la creșterea accelerată a valorii titlurilor, deoarece fondurile de investiții ar fi forțate să își lichideze pozițiile short.

Un short-seller împrumută acțiuni pe care apoi le vinde imediat. Dacă titlurile scad, acesta înregistrează profit, deoarece returnează titluri mai ieftine la data agreată. În caz contrar, pierde bani.

Scăderea acțiunilor este provocată în special prin publicarea de rapoarte publice în care sunt prezentate problemele entității vizate. În cazul în care se produce un short squeeze, short-sellerii înregistrează pierderi semnificative, putând ajunge chiar să falimenteze.

Sursa: CNBC, GameStop

CITEȘTE ȘI:

Consola portabilă Playdate va veni cu manivelă și 24 de jocuri monocrome exclusive

Acest dispozitiv Pokemon este un omagiu adus originilor jocului, puțin cunoscute

Paperboy este o bicicleta electrică inspirată de un joc video din anii ’80

Urmărește Go4Games.ro pe Google News