Microsoft se află în discuții pentru preluarea Discord în schimbul a peste 10 miliarde de dolari

Autor: Adrian Popa | 24.03.2021
Microsoft se află în discuții pentru preluarea Discord în schimbul a peste 10 miliarde de dolari
Foto: Profimedia Images

Microsoft, cel mai mare dezvoltator de software din lume, se află în discuții cu Discord pentru preluarea companiei în schimbul a peste 10 miliarde de dolari, potrivit unor surse ale publicației VentureBeat.

De startup sunt interesate mai multe companii mari, dar proprietarul Xbox se află în cea mai bună poziție la masa negocierilor.

O tranzacție nu este iminentă, deoarece Discord este mai interesată de listarea pe bursă decât de vânzare. Reprezentanții celor două companii au transmis că nu doresc să vorbească despre acest subiect.

Startup-ul din San Francisco oferă un serviciu gratuit care le permite gamerilor să comunice prin video, voce sau text. Platforma este folosită și în alte domenii, precum educație, financiar sau de către pasionații de lectură.

Citește și: Cum au ajuns două gemene multimilionare datorită pasiunii pentru gaming a femeilor

Discord are mai mult de 100 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Microsoft, una dintre cele mai vechi companii de tehnologie din lume, încearcă să achiziționeze firme care îi oferă acces la noi comunități, tinere și care se bucură de mare succes în această perioadă. Gigantul software a încercat anul trecut, fără succes, să cumpere TikTok, iar în trecut a negociat pentru preluarea Pinterest. Compania deține deja divizia de gaming Xbox, iar Discord ar fi o achiziție extraordinară.

Microsoft ar putea oferi, de exemplu, serviciul premium Nitro de la Discord în cadrul abonamentului Game Pass din Xbox, potrivit lui Matthew Kanterman, analist la Bloomberg. Un astfel de pachet ar fi foarte atractiv pentru potențialii clienți.

Compania din Redmond a achiziționat recent Bethesda.

Sursa: Bloomberg

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News