Microsoft va lansa magazine Xbox de jocuri pentru Android și iPhone

Autor: Adrian Popa | 21.03.2023
Microsoft va lansa magazine Xbox de jocuri pentru Android și iPhone
Foto: Shutterstock

Phil Spencer, șeful Xbox, a anunțat că Microsoft dorește să lanseze magazine virtuale de jocuri pentru sistemele de operare Android și iOS.

În Uniunea Europeană, Digital Markets Act (DMA), care va intra în vigoare în martie 2024, va obliga companiile Apple și Google să permită instalarea de magazine virtuale alternative pe platformele lor mobile.

„Dorim să fim în măsură să oferim Xbox și conținut, atât de la noi, cât și de la partenerii noștri, pe orice ecran pe care cineva ar dori să se joace”, a declarat Spencer pentru Financial Times.

Microsoft și-a anunțat pentru prima dată aceste intenții anul trecut în documente depuse la Competition and Markets Authority din Marea Britanie. Compania dorește să obțină de la această instituție undă verde pentru achiziția Activision Blizzard.

Pe platforma iOS, DMA le va permite, de asemenea, utilizatorilor să instaleze aplicații prin metoda sideloading. Apple a criticat decizia, spunând că metoda încurajează distribuția de malware.

Pentru a reuși să finalizeze preluarea Activision Blizzard, Microsoft a încheiat înțelegeri cu mai multe rivale, printre care Nvidia și Nintendo. În urma acestora, jocurile de Xbox vor ajunge pe platforma de gaming în cloud GeForce Now, iar Call of Duty va fi disponibil pe Switch.

Sursa: IGN

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News