Reuters: Microsoft va primi undă verde de la UE pentru achiziția Activision Blizzard

Autor: Adrian Popa | 03.03.2023
Reuters: Microsoft va primi undă verde de la UE pentru achiziția Activision Blizzard
Foto: Shutterstock

Microsoft va primi aprobarea de la Uniunea Europeană (UE) pentru a cumpăra compania Activision Blizzard, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, concesiile făcute de gigantul american, dar și parteneriatele încheiate recent cu Nintendo sau Nvidia, vor elibera calea pentru finalizarea tranzacției.

Înainte, UE a transmis că achiziția poate reduce semnificativ competiția pe piața de gaming.

Potrivit Reuters, autoritățile de la Bruxelles nu vor cere vânzarea de active pentru a-și da acordul. O astfel de măsură a fost propusă de organizația guvernamentală Competition and Markets Authority (CMA) din Marea Britanie. Un punct sensibil a fost franciza Call of Duty (CoD). Microsoft a încheiat parteneriate cu mai mulți competitori prin care s-a obligat să facă jocurile din serie disponibile pe platformele lor cel puțin 10 ani după finalizarea tranzacției în valoare de 69 de miliarde de dolari. CoD va ajunge chiar și pe consolele Nintendo Switch.

Citește și: Microsoft, înțelegeri cu Nintendo și Nvidia: Jocurile de Xbox ajung pe GeForce Now, iar Call of Duty pe Switch

Microsoft și-a anunțat intenția de a prelua Activision Blizzard în ianuarie 2022, motivând că are nevoie de această companie pentru a concura mai bine cu rivalele Sony și Tencent.

Compania va trebui acum să mulțumească, de asemenea, autoritățile din SUA și Marea Britanie pentru ca preluarea să fie finalizată. Dacă nu reușește să facă acest lucru până în iulie, Microsoft va trebui să renegocieze sau să abandoneze tranzacția (în acest caz va plăti o penalizare de 3 miliarde de dolari).

Sursa: Reuters

Urmărește Go4Games.ro pe Google News