Microsoft vrea să aducă jocuri Activision, precum Call of Duty, pe Nintendo Switch

Autor: Adrian Popa | 10.02.2022
Microsoft vrea să aducă jocuri Activision, precum Call of Duty, pe Nintendo Switch
Foto: Profimedia Images

Președintele Microsoft a declarat că gigantul vrea, după finalizarea achiziției companiei Activision-Blizzard, să facă disponibile jocuri precum Call of Duty și pe alte platforme, de exemplu Nintendo Switch.

Tranzacția, cea mai mare din istorie de pe piața jocurilor video, a atras deja atenția autorităților antitrust. Brad Smith a dat asigurări și că titluri populare deținute de Activision-Blizzard vor continua să fie disponibile pe platforma rivală Sony PlayStation.

„Am vrea să le aducem și pe dispozitivele Nintendo. Vrem să aducem și celelalte titluri populare pe care le are Activision-Blizzard și să ne asigurăm că vor continua să fie disponibile pe PlayStation și că devin disponibile pe Nintendo”, a declarat Brad Smith, la CNBC.

Jocuri Call of Duty au fost disponibile în trecut pe consolele produse de Nintendo. Ultimul titlu a fost Call of Duty: Ghosts, în 2013.

Mulți observatori s-au temut, după ce Microsoft a cumpărat Bethesda, și a anunțat că unul dintre jocurile dezvoltate acolo va fi disponibil exclusiv pe Xbox, că și alte titluri ajunse în proprietatea companiei vor avea aceeași soartă. Smith a spus că Microsoft a demonstrat în trecut că nu e cazul. După ce a achiziționat Mojang în 2014, Minecraft, astăzi cel mai bine vândut joc video din lume, a devenit disponibil pe mai multe platforme.

Microsoft și Sony se întrec în achiziții. Nintendo își vede de treabă

Tranzacția actuală, în valoare de 68,7 miliarde de dolari, se află sub lupa Federal Trade Commission (FTC). CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, nu crede că agenția va găsi nereguli.

Seful Xbox, Phil Spencer, a declarat și el că intenționează să onoreze toate înțelegerile actuale existente între Activision-Blizzard și Sony.

Compania japoneză a făcut, de asemenea, o achiziție importantă recent. Sony a cumpărat Bungie, dezvoltatorul primelor jocuri Halo, pentru 3,6 miliarde de dolari. Pe de altă parte Nintendo a anunțat că nu este interesată de achiziții.

Sursa: IGN

Citește și: Peste 110.000 de clienți cer înapoi banii dați pe Battlefield 2042

Urmărește Go4Games.ro pe Google News