Un nou joc Warcraft pentru dispozitive mobile?

Autor: Cosmin Aionita | 08.02.2022
Un nou joc Warcraft pentru dispozitive mobile?
Foto: Blizzard Entertainment

În urma anunțului conform căruia Microsoft a inițiat procedura de achiziție a publisher-ului Activision Blizzard, cei de la Blizzard Entertainment parcă nu se mai opresc din dezvăluit jocuri noi. Primul astfel de anunț a fost legat de un nou joc original de tip surivival, urmat acum de confirmarea unui titlu Warcraft dedicat dispozitivelor mobile.

Acesta ar urma să fie lansat chiar în cursul anului 2022, după cum lasă de înțeles raportul financiar al Activision Blizzard pentru anul fiscal 2021. Conform acestuia, Blizzard Entertainment ar lucra la “conținut nou substanțial” pentru franciza Warcraft, ce urmează să fie lansat în 2022. Iar acesta include “conținut nou-nouț Warcraft dedicat platformelor mobile”, precum și “noi experiente în World of Warcraft și Hearthstone”.

În cei peste 25 de ani de existență, seria Warcraft nu a avut niciodată o prezență consistentă pe dispozitivele mobile, doar Hearthstone fiind lansat, în 2014, pe astfel de platforme. Hearthstone este însă un joc de cărți, în timp ce experiențele prin care seria Warcraft s-a făcut remarcată sunt fie de MMORPG, în World of Warcraft, fie de strategie, în trilogia inițială Warcraft.

Nu ar fi prima încercare a celor de la Blizzard Entertainment de a-și aduce una dintre seriile emblematice și pe platformele mobile, Diablo Immortal fiind anunțat, pentru smartphone-uri, la BlizzCon 2018. Din păcate, deși ar fi trebuit să fie lansat anul trecut, titlul Diablo conceput pentru dispozitivele mobile a fost amânat din nou, fiind reprogramat în 2022, pentru a include schimbările cerute de fani în urma testelor jucabile de la finele anului 2020.

De altfel, Blizzard Entertainment și-a făcut un renume de pe urma amânării succesive a propriilor jocuri. Spre exemplu, Blizzard a anunțat Overwatch 2 și Diablo IV în cadrul BlizzCon 2019, cele două titluri nefiind lansate nici până în ziua de astăzi. Mai mult, conform informațiilor oficiale furnizate până acum, aceste jocuri nu își vor face apariția nici în cursul anului 2022.

Sursa: Polygon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News