Netflix vrea să ofere jocuri pe televizoare, cu smartphone-ul pe post de controller

Autor: Adrian Popa | 31.03.2023
Netflix vrea să ofere jocuri pe televizoare, cu smartphone-ul pe post de controller
Foto: Profimedia Images

Platforma de streaming Netflix are o ofertă bogată de jocuri video pentru dispozitive mobile. Compania vrea, se pare, să se extindă pe televizoare și să folosească smartphone-urile utilizatorilor pe post de controllere.

O bucată de cod descoperit în aplicație de dezvoltatorul Steve Moser conține textul: „Un joc de pe televizorul tău are nevoie de un controller pentru a fi rulat. Vrei să folosești acest telefon pe post de controller?”.

Netflix a refuzat să vorbească despre acest subiect, transmite TechCrunch.

Recent, compania a anunțat că vrea să ofere jocuri video pe cât mai multe dispozitive. „Vrem, așa cum probabil vă imaginați, ca jocurile să poată fi jucate pe orice dispozitiv Netflix pe care îl aveți”, a declarat Leanne Loombe, vicepreședinte responsabil cu parteneriatele externe pentru jocuri video.

Un alt reprezentant al companiei a confirmat faptul că Netflix lucrează la un serviciu de cloud gaming, similar cu NVDIA GeForce Now sau Amazon Luna.

Cel puțin 40 de jocuri noi vor ajunge pe platforma Netflix Games în 2023, printre care Highwater, Monument Valley 1 și  Monument Valley 2.

Dintre cele 40 de titluri, 16 sunt dezvoltat în casă de companie, iar restul vor veni de la parteneri externi. Leanne Loombe a anunțat că aceștia lucrează în acest moment la 70 de jocuri pentru platforma sa.

Cel mai recent titlu notabil care a ajuns pe platforma Netflix Games este Terra Nil.

Sursa: TechCrunch

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News