O explicație pentru aversiunea gamerilor față de cripto: 60% dintre oameni nu înțeleg domeniul

Autor: Adrian Popa | 13.10.2022
O explicație pentru aversiunea gamerilor față de cripto: 60% dintre oameni nu înțeleg domeniul
Foto: Profimedia Images

În gaming, criptomonedele reprezintă un subiect controversat. Blizzard Entertainment a promis că nu va introduce NFT-uri în jocurile sale, iar Valve se ține, de asemenea, departe de aceste tehnologii. Mai mult, un studiu publicat la începutul anului arăta că majoritatea dezvoltatorilor de jocuri nu sunt interesați de NFT-uri și plăți cu monede virtuale.

O explicație posibilă pentru această situație este că oamenii nu înțeleg domeniul cripto, care este destul de complex.

Un studiu global, publicat de Toluna și citat de Finbold, arată că 60% dintre oameni nu înțeleg cum funcționează aceste tehnologii, iar 32% nu le înțeleg suficient de bine. Mai mult 28% dintre cei care nu au investit în criptomonede au declarat că nu au făcut acest lucru deoarece acestea „nu sunt sigure”.

Potrivit studiului, 57% dintre respondenți au spus că știu de existența criptomonedelor. Aceste active se situează pe poziția a doua în topul celor mai cunoscute instrumente financiare, după acțiunile bursiere, fiind mai bine plasate decât obligațiunile, de exemplu.

Cercetarea mai arată faptul că 42% dintre cei care dețin deja active cripto doresc să crească ponderea acestora în portofoliul lor de investiții în următoarele șase luni, în ciuda volatilității pieței din ultima perioadă.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 10.500 de oameni, de pe 19 piețe, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

Cercetarea a mai arătat că pe piețele emergente oamenii sunt mai optimiști în ceea ce privește evoluția activelor cripto comparativ cu statele dezvoltate. Acest lucru nu surprinde dacă ținem cont că jocurile play-to-earn (P2E), care folosesc NFT-uri și criptomonede, se bucură de cea mai mare popularitate în sud-estul Asiei.

În România, un studiu realizat de firma de cercetare Ipsos la începutul acestui an a relevat faptul că 84% dintre cei chestionați intenționau să cumpere monede virtuale în perioada următoare.

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News