Pe urmele Stadia? Încă un serviciu cunoscut de cloud gaming ar putea fi închis

Autor: Adrian Popa | 21.11.2022
Pe urmele Stadia? Încă un serviciu cunoscut de cloud gaming ar putea fi închis

Piața de cloud gaming crește accelerat, iar frecvent apar noi jucători. Asta nu înseamnă, însă, că toată lumea are succes în domeniu. Decizia gigantului Google de a închide Stadia a surprins foarte multă lume. Este posibil ca încă un serviciu cunoscut să aibă aceeași soartă.

Amazon a concediat peste 10.000 de angajați recent, iar cele mai afectate două divizii au fost Alexa și Luna.

Amazon Luna este serviciul de gaming în cloud al celui mai mare retailer online din lume. Compania nu a făcut niciun anunț legat de platformă.

În cazul nefericit în care serviciul va fi închis, partea bună este că hardware-ul (controller-ul) poate fi folosit și în alte servicii sau împreună cu alte dispozitive. În cazul Stadia, controller-ul oficial va deveni deșeu electronic după închiderea serviciului pe 18 ianuarie 2023.

Serviciul Amazon Luna este disponibil pentru PC-uri cu Windows, computere Mac, dispozitive Fire TV, tablete Fire, laptopuri Chromebook, telefoane iPhone, tablete iPad, dispozitive mobile cu Android și unele televizoare Samsung.

Închiderea Amazon Luna ar surprinde și dacă ținem cont de o declarație făcută anul trecut de CEO-ul companiei. Andy Jassy a declarat că gamingul poate deveni, pe termen lung, cea mai mare formă de divertisment a lumii.

Unii pleacă, mulți alții vin

În timp ce unele companii ies de pe piața de cloud gaming, multe altele intră. Razer Edge, o nouă consolă video portabilă, gândită pentru a rula jocuri în cloud, a fost anunțată în octombrie.

Mai mult, BMW a anunțat că posesorii unor anumite modele de automobile produse de companie vor putea, începând de anul viitor, să se distreze în vehicule rulând jocuri video casual. Acest lucru va fi posibil datorită unui parteneriat încheiat de grupul german cu AirConsole, serviciu de cloud gaming din Elveția.

Totodată, Netflix a anunțat că ia serios în considerare lansarea unui serviciu de gaming în cloud.

Sursa: Talk Android

Urmărește Go4Games.ro pe Google News