Șeful Amazon: Gamingul poate deveni cea mai mare formă de divertisment

Autor: Adrian Popa | 06.10.2021
Șeful Amazon: Gamingul poate deveni cea mai mare formă de divertisment
Andy Jassy (Foto: Profimedia Images)

Gamingul poate deveni, pe termen lung, cea mai mare formă de divertisment, a declarat Andy Jassy, șeful Amazon, la o conferință de tehnologie.

Compania pe care o conduce, cel mai mare retailer online din lume, investește masiv în această industrie încă din 2012. Amazon a lansat recent, nu fără controverse, jocul „New World”.

Anul 2020 a fost unul „nebun” pentru industria jocurilor video. Oamenii au petrecut mai mult timp în lumile virtuale pe fondul pandemiei, care a forțat oamenii să stea în case. Piața a atins, anul trecut, valoarea record de 177,8 miliarde de dolari, fiind în creștere cu 23% comparativ cu 2019, potrivit firmei de cercetare a pieței Newzoo. Anul acesta va urma un ușor declin, potrivit analiștilor.

Apple, cea mai profitabilă companie din industrie, a avut, de asemenea, un an de excepție în 2020. Utilizatorii de iOS au cheltuit 45 de miliarde de dolari pe jocuri video mobile, potrivit firmei de cercetare Sensor Tower. Cele mai mari venituri au fost realizate în SUA și China.

Profitul Apple din jocuri s-a ridicat la 13,5 miliarde de dolari, cifră la care competitori precum Sony, Microsoft sau Nintendo doar visează.

Popularitatea jocurilor a atras atenția unor companii care până acum nu au avut legătură cu domeniul. Ikea a lansat o gamă de mobilier pentru gameri, iar noi branduri de accesorii apar frecvent.

Sursa: Live Mint

CITEȘTE ȘI:

Amazon vrea să forțeze gamerii „toxici” să joace pe aceleași servere

Saltea pentru gameri, lansată pe piață în Japonia. Ce are special?

Logitech a lansat căștile wireless de gaming G435, ușoare și sustenabile

Urmărește Go4Games.ro pe Google News