Prietenos cu gamerii: EV-ul Afeela, prezentat de Sony Honda, va folosi tehnologii Epic Games

Autor: Adrian Popa | 06.01.2023
Prietenos cu gamerii: EV-ul Afeela, prezentat de Sony Honda, va folosi tehnologii Epic Games
Foto: Profimedia Images

Compania Sony Honda Mobility a prezentat, pe scena CES 2023, primul său model de automobil integral electric, sub marca Afeela.

Mașina este un sedan de dimensiuni medii, care va include tehnologii auto de ultimă generație de la Honda și servicii de divertisment marca Sony. Însă există și o a treia companie care va avea o contribuție majoră la dezvoltarea automobilului.

Epic Games va colabora cu Sony Honda Mobility la dezvoltarea interfețelor digitale, care vor fi bazate pe motorul grafic Unreal Engine 5 al dezvoltatorului Fortnite.

Citește și: Dezvoltatorul Fortnite, amendat cu o jumătate de miliard de dolari

Epic are experiență în domeniu, deoarece a mai colaborat cu General Motors pentru modelul Hummer EV, dar și cu Volvo.

Afeela
Potrivit lui Yasuhide Mizuno, CEO al Sony Honda Mobility, compania va pune conținutul în față. Va avea și unde, deoarece automobilul are o mulțime de display-uri. (Foto: Profimedia Images)

Puterea de procesare pentru sistemul de infotainment al mașinii va fi asigurată de chipset-uri Qualcomm, potrivit lui Yasuhide Mizuno, CEO al producătorului Afeela. Alte caracteristici tehnice nu au fost făcute publice la eveniment.

Despre automobil se crede că va avea integrată inclusiv o consolă video. Sony lucrează deja la o versiune mai mică de PS5, care va fi mai ușor de inclus în bordul unei mașini. Aceste zvonuri nu au fost confirmate la CES 2023.

Precomenzile pentru mașină vor putea fi plasate în prima jumătate a lui 2025, urmând ca în a doua parte a anului să înceapă livrările.

Primul model Afeela va trebui să ofere ceva unic pentru a se diferenția de concurență. Jocurile video la bordul mașinilor nu mai sunt o raritate, nici autonomia mare în cazul vehiculelor electrice.

Sursa: VentureBeat

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News