Primul sindicat Microsoft din SUA, format de testeri de jocuri video

Autor: Adrian Popa | 04.01.2023
Primul sindicat Microsoft din SUA, format de testeri de jocuri video
Foto: Shutterstock

Microsoft a recunoscut voluntar un sindicat format la una dintre subsidiarele sale. Este pentru prima dată când o astfel de structură este formată în SUA în cadrul gigantului tehnologic.

Peste 300 de testeri de jocuri video de la studioul ZeniMax, provenind din statele Maryland și Texas, au decis anul trecut să formeze un sindicat. Compania este cunoscută pentru dezvoltarea unor jocuri populare, precum The Elder Scrolls sau DOOM.

Microsoft a cumpărat ZeniMax cu 7,5 miliarde de dolari în martie 2021. Votul pentru formarea unui sindicat a început pe 2 decembrie și s-a încheiat la 31 decembrie 2022.

„Sindicatul nostru va face presiuni pentru salarii cu adevărat competitive, comunicare mai bună între conducere și angajați, o cale clară pentru cei care doresc să progreseze în carieră și multe altele”, a declarat Victoria Banos, o reprezentantă a organizației.

Citește și: Atlas OS este o versiune open source de Windows 10 pentru gameri

Prin faptul că a recunoscut voluntar sindicatul, Microsoft a stabilit de asemenea o premieră în domeniul companiilor de tehnologie din America.

O structură similară a fost fondată în 2022 și la Activision Blizzard, companie care va deveni parte din Microsoft dacă tranzacția în valoare de 69 de miliarde de dolari primește undă verde de la autorități.

Alte organizații mari se opun eforturilor angajaților de a forma sindicate în Statele Unite. Exemple sunt Amazon sau Tesla.

Sursa: Insider

Urmărește Go4Games.ro pe Google News