Producătorul de filme horror Blumhouse („Paranormal Activity”) intră pe piața jocurilor video

Autor: Adrian Popa | 23.02.2023
Producătorul de filme horror Blumhouse („Paranormal Activity”) intră pe piața jocurilor video

Blumhouse Productions, o companie care produce filme horror de succes, a anunțat că intră pe piața jocurilor video.

Noua divizie, Blumhouse Games, va încheia parteneriate cu studiouri independente și va produce jocuri video cu buget mai mic de 10 milioane de dolari. Strategia este similară cu cea pe care compania o are pe piața filmelor: costuri de producție mici și venituri mari la box office.

Printre filmele cu buget redus transformate de Blumhouse în mari succese se numără „Paranormal Activity” (2009) și „Get Out” (2017).

„Paranormal Activity” a avut un buget de 230.000 de dolari (15.000 de dolari producție și 215.000 de dolari postproducție) și încasări totale de aproape 200 de milioane de dolari.

Citește și: The Chant Review: horror psihologic… de categorie C

Blumhouse Games vrea să investească în jocuri video horror pentru PC, console și dispozitive mobile. Printre angajații noii divizii se află veterani precum Zach Wood (a lucrat la jocuri precum Sound Shapes, Prey: Mooncrash sau Redfall) și Don Sechler (ex-Sony), în funcțiile de președinte, respectiv director financiar.

Jocurile horror au un public numeros și fidel, iar în curând va fi lansat pe piață un titlu interesant din această categorie. Dredge, un joc de aventuri la pescuit cu elemente horror, va fi disponibil pentru PC și console pe 30 martie.

Sursa: CNBC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News