Roblox se află printre cele mai detestate aplicații din lume

Autor: Adrian Popa | 01.09.2022
Roblox se află printre cele mai detestate aplicații din lume
Foto: Profimedia Images

Platforma de gaming Roblox este una dintre cele mai detestate aplicații din lume, potrivit unui studiu realizat în mai multe țări de Electronics Hub.

Roblox, care oferă acces la peste 40 de milioane de jocuri pentru copii, este cea mai detestată aplicație în 21 de țări, printre care și România, potrivit cercetării realizate de organizație.

Electronics Hub a ajuns la aceste rezultate după ce a analizat peste 3 milioane de mesaje publicate pe Twitter. În cercetare au fost analizate 87 de aplicații, printre care se mai numără Facebook, Snapchat, TikTok, Clash of Clans, WhatsApp sau Disney+. Mesajele au fost analizate cu ajutorul uneltei HuggingFace Sentiment Analysis, care arată dacă un tweet are un sentiment pozitiv sau negativ.

Citește și: Sony a ajuns la punctul în care nu mai poate ignora gamingul pe mobil. Pasul făcut de gigant

Pe locul doi în topul celor mai detestate aplicații se situează Tinder, care a fost pe primul loc în 19 țări. Pe poziția a treia se află Reddit (17 țări).

Twitter este, însă, o unealtă pentru adulți. Faptul că aceștia detestă Roblox nu înseamnă că același sentiment îl au față de aplicație copiii sau adolescenții. Probabil părinții sunt exasperați de timpul petrecut de cei mici în jocurile Roblox, dar și de banii pe care sunt nevoiți să îi cheltuiască pe micro-tranzacții.

Cercetarea mai arată și că cele mai detestate aplicații fac parte de obicei din trei categorii: dating, transfer de bani și social media. Observăm și că țările vecine tind să deteste aceleași aplicații. De exemplu, cea mai detestată aplicație de dating în Franța, Italia și Spania este Plenty of Fish.

Potrivit unui studiu realizat recent de DotNek, utilizatorii de smartphone-uri din întreaga lume descarcară, în medie, 250 de milioane de aplicații în fiecare zi. Conform Statista, utilizatorul obișnuit de telefon inteligent are instalate 40 de aplicații pe dispozitiv.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News