Cyberpunk 2077 s-a vândut în peste 18 milioane de exemplare. Cum se compară cu vânzările seriei The Witcher

Autor: Cosmin Aionita | 18.04.2022
Cyberpunk 2077 s-a vândut în peste 18 milioane de exemplare. Cum se compară cu vânzările seriei The Witcher

Odată cu startul noului an financiar, CD Projekt Group a dezvăluit cifrele de vânzări pentru cele două francize importante ale companiei – The Witcher și Cyberpunk –, precum și câteva dintre planurile sale de viitor.

Cyberpunk 2077, joc ce nu a beneficiat de cel mai fericit start, versiunile inițiale fiind trase în jos de numeroase bug-uri și probleme de optimizare, s-a redresat, depășind 18 milioane de exemplare vândute (la data de 14 aprilie 2022).

RPG-ul SF lansat de CD Projekt în iarna anului 2020 vânduse 13 milioane de exemplare până la finele lunii decembrie 2020, iar în urmă cu un an, în luna aprilie 2021, cifrele de vânzări urcaseră doar până la 13,7 milioane de exemplare comercializate la nivel global. Un an mai târziu, după numeroase patch-uri și optimizări, dar și reduceri de prețuri, Cyberpunk 2077 a urcat la 18 milioane de exemplare vândute.

Seria The Witcher este ceva mai populară în rândul jucătorilor, cele trei titluri lansate până acum fiind comercializate în peste 65 de milioane de exemplare. Dintre acestea, The Witcher III: Wild Hunt a fost de departe cel mai popular joc din serie, cu peste 40 de milioane de exemplare comercializate la nivel global până la 14 aprilie 2022.

Expansion și planuri de viitor

În privința planurilor de viitor, studioul CD Projekt RED continuă dezvoltarea activă a primului expansion pack pentru Cyberpunk 2077, a cărui lansare este programată pentru 2023.

În privința viitorului seriei The Witcher, CD Projekt țintește să finalizeze in-house update-ul next-gen pentru The Witcher III și a intrat în primele faze ale dezvoltării unui nou joc The Witcher, bazat pe motorul grafic Unreal Engine 5.

Sursa: CD Projekt IR Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News