De ce Final Fantasy XVI va fi lansat în exclusivitate pentru PlayStation 5? Producătorii au dezvăluit motivul

Autor: Cosmin Aionita | 23.05.2023
De ce Final Fantasy XVI va fi lansat în exclusivitate pentru PlayStation 5? Producătorii au dezvăluit motivul
Foto: Square Enix

Într-un interviu acordat colegilor de la Game Informer, Naoki Yoshida, producer pentru Final Fantasy XVI, a explicat care este motivul pentru care cel mai recent titlu al seriei de JRPG-uri de la Square Enix va fi lansat exclusiv pentru PlayStation 5.

Final Fantasy este una dintre cele mai importante francize din portofoliul Square Enix, alături de seriile Dragon Quest și Kingdom Hearts. Prin urmare, atunci când începem dezvoltarea unui astfel de joc, anunțăm diferite platforme, multiple companii, despre viitoarea lansare. Iar când trimiți astfel de înștiințări, vei primi din partea acestor companii diferite oferte.

– Naoki Yoshida, producer Final Fantasy XVI

Astfel, Square Enix a agreat oferta celor de la Sony și a decis să transforme jocul într-un titlu exclusiv pentru PlayStation 5. De asemenea, conform lui Yoshida, dezvoltarea pentru o singură platformă este mai facilă, iar echipa producătoare a primit și ajutor din partea celor de la PlayStation.

Din punctele de vedere ale unui dezvoltator și programator, limitarea dezvoltării la un singur sistem nu doar că simplifică lucrurile pentru noi, dar ne și permite să optimizăm mai bine. Astfel, ne putem folosi de performanța maximă permisă de acel sistem, pentru că ne concentram doar pe acea platformă.

Ne permite să creăm jocul pe care ne dorim să-l creăm și simplifică această sarcină.

– Naoki Yoshida, producer Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI va fi lansat pe 22 iunie 2023, în exclusivitate pentru PlayStation 5.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News