Recomandări: 5 jocuri video foarte bune bazate pe jocuri de societate

Autor: Adrian Popa | 17.05.2023
Recomandări: 5 jocuri video foarte bune bazate pe jocuri de societate

Jocurile de societate nu sunt pentru oricine, dar au legiuni de fani în toată lumea. Unele sunt atât de faimoase încât au auzit de ele chiar și cei care nu au avut contact cu acest domeniu. Exemple sunt Monopoly, Catan sau Scrabble.

Multe jocuri de societate au fost transformate în jocuri video, iar unele dintre acestea ies în evidență. Aceste titluri vor fi apreciate, garantat, chiar și de către mulți dintre cei care nu sunt amatori ai genului.

Vă prezentăm cinci jocuri video, bazate pe jocuri de societate, care merită încercate:

Gloomhaven (2021): Bazat pe jocul de societate omonim, titlul este unul apreciat de critici și de gameri. În Gloomhaven conduci o bandă de mercenari prin locuri periculoase – păduri, temnițe și peșteri -, pline de monștri fioroși. În această aventură culegi recompensele sau… mori.

Armello (2015): Jocul combină elemente de strategie și mecanică din jocurile de societate (sunt folosite un zar și cărți virtuale) cu elemente de RPG. Acțiunea se petrece în regatul animalelor, iar jucătorii controlează eroi care concurează pentru tron completând misiuni, luptând cu inamici sau luând decizii importante.

jocuri de societate
Foto: captură de ecran din Armello

Talisman: Digital Edition (2014): Acest titlu este bazat pe jocul de societate fantasy clasic Talisman. Jucătorii pleacă într-o aventură periculoasă cu scopul de a dobândi Crown of Command, un artefact care are puterea să distrugă toți rivalii. Purtătorul ei devine adevăratul conducător al ținutului.

XCOM: Enemy Unknown (2012): Titlul este inspirat de jocul de societate clasic XCOM, considerat unul dintre cele mai bune din toate timpurile. În jocul de strategie pe ture jucătorii conduc o echipă de soldați care luptă cu o invazie extraterestră.

Ticket to Ride (2012): Aici, jucătorii trebuie să construiască linii de cale ferată care să unească diferite orașe din Statele Unite și sudul Canadei. Sunt disponibile moduri single-player și online multiplayer. Mai multe detalii găsiți pe Steam.

CITEȘTE ȘI:

Recomandări: 5 jocuri video excelente bazate pe seriale

Jocuri video bazate pe filme de succes pe care trebuie să le încerci

Recomandări: 5 jocuri video bazate pe cărți de succes pe care trebuie neapărat să le joci

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News