Recomandări: 5 jocuri video bazate pe cărți de succes pe care trebuie neapărat să le joci

Autor: Adrian Popa | 09.05.2023
Recomandări: 5 jocuri video bazate pe cărți de succes pe care trebuie neapărat să le joci
Foto: Profimedia Images

Sunt foarte multe jocuri video bazate pe cărți de succes, dar dintre acestea sunt câteva care ies puternic în evidență. Unul dintre avantajele principale ale acestor titluri este că sunt bazate pe povești și universuri care au trecut de testul timpului.

Iată cinci jocuri video excelente bazate pe cărți de succes:

The Witcher 3: Wild Hunt (varianta next-gen a fost lansată în 2023): Seria de jocuri dezvoltate de polonezii de la CD Projekt RED este bazată pe cărțile autorului Andrzej Sapkowski, originar din aceeași țară. The Witcher 3 îl are ca personaj principal pe Geralt din Rivia, un vânător de monșțri cunoscut ca „Vraciul”. Acțiunea se petrece într-o lume cu decoruri medievale.

BioShock (2007): Acest shooter este bazat pe mai multe cărți, ale unor autori de distopii precum Ayn Rand („Atlas Shrugged”), George Orwell („1984”) sau Aldous Huxley („Brave New World”). Jack, personajul principal, descoperă orașul subacvatic Rapture, o utopie izolată construită de magnatul Andrew Ryan. Descoperirea ADAM, un material genetic care le oferă puteri supranaturale oamenilor, duce la începerea declinului orașului. Celelalte jocuri din serie merită și ele să fie jucate.

Metro 2033 (2010): Cartea SF cu același nume care stă la baza acestui titlu a fost scrisă de autorul rus Dmitry Glukhovsky. Aceasta este povestea luptei umanității pentru a supraviețui, ferită de radiații, în tunelurile metroului din Moscova, după un război nuclear.

Citește și: Jocuri video bazate pe filme de succes pe care trebuie să le încerci

Animalele s-au transformat în creaturi oribile din cauza mutațiilor provocate de radiații, iar oamenii se bazează pe resursele puține rămase pentru a supraviețui. La fel franciza BioShock, seria Metro include și alte jocuri foarte bune.

Citește și: TOP 5: Distopii din jocuri video care au cele mai mari șanse să se întâmple pe Pământ. Poziția Cyberpunk 2077 în clasament

Sherlock Holmes: The Awakened (2023): Titlul este bazat pe cărțile celebrului autor Sir Arthur Conan Doyle, care îl au în centru pe detectivul Sherlock Holmes. În The Awakened, acesta investighează o serie de dispariții, legate de cultul lui Cthulhu, petrecute în Europa și SUA.

The Lord of the Rings Online (2007): Acest MMORPG este bazat pe operele lui J.R.R. Tolkien. Jocul le permite gamerilor să își creeze propriile personaje, cu care explorează Pământul de Mijloc. Jucătorii pot participa la lupte și la evenimente inspirate de cărți.

Titluri bazate pe cărți faimoase continuă să fie dezvoltate. Jocul Empire of the Ants, bazat pe cărțile din trilogia „Furnicile” a lui a lui Bernard Werber, va fi lansat în 2024.

CITEȘTE ȘI:

Recomandări: 5 jocuri video foarte bune bazate pe jocuri de societate

Recomandări: 5 jocuri video excelente bazate pe seriale

Jocuri video bazate pe filme de succes pe care trebuie să le încerci

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News