Microsoft se așteaptă ca Sony să lanseze „PS5 Slim” în acest an. Care ar putea fi prețul

Autor: Adrian Popa | 05.07.2023
Microsoft se așteaptă ca Sony să lanseze „PS5 Slim” în acest an. Care ar putea fi prețul
Foto: Pixabay/PhotoEnduro

În documentele depuse de Microsoft în justiție pentru bătălia legală pe care o duce cu Federal Trade Commission (FTC) în cazul preluării Activision Blizzard, Microsoft a inclus o informație foarte interesantă. Gigantul american se așteaptă ca Sony să lanseze o consolă PlayStation 5 Slim în acest an. Mai mult, compania care deține Xbox vorbește despre o „versiune portabilă de PS5”.

Microsoft se așteaptă ca PS5 Slim să coste 400 de dolari.

Zvonuri despre o nouă consolă Sony au mai circulat. Potrivit unor informații publicate de The Leak, noul model de PS5, cu design diferit, va debuta pe piață în al treilea trimestru al acestui an, înainte de sărbătorile de iarnă. Consola va fi mai ușoară, va avea un consum mai redus de energie și va opera la temperaturi mai scăzute, transmite sursa citată.

Sony a mai lansat în trecut versiuni Slim ale consolelor sale. PS5 a debutat pe piață în noiembrie 2020 și a înregistrat vânzări de aproximativ 40 de milioane de unități la nivel global.

Citește și: Șeful Xbox a spus de ce nu există o versiune de Minecraft pentru PS5

Versiunea portabilă de PS5 despre care pomenește Microsoft ar putea fi Project Q, dispozitivul anunțat deja de Sony.

Compania japoneză ar putea fi nevoită să lanseze PS5 Slim deoarece se pare că Xbox Series S, consola next-gen mai accesibil de la Microsoft, se bucură de succes. Microsoft a arătat, într-o prezentare făcută la un eveniment recent, că 48% dintre clienții acestui model sunt utilizatori noi de Xbox.

Microsoft a lansat recent o versiune îmbunătățită de Series S, cu capacitate de stocare de 1 TB.

Sursa: IGN

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News