Serviciul Google Stadia, disponibil acum pe televizoare LG cu webOS

Autor: Adrian Popa | 08.12.2021
Serviciul Google Stadia, disponibil acum pe televizoare LG cu webOS

Așa cum a promis, LG a adus serviciul de gaming în cloud Google Stadia pe câteva televizoare cu sistem de operare webOS.

Modelele care suportă serviciul au fost lansate în cadrul târgului de electronice CES 2021. Serviciul Nvidia GeForce Now a fost lansat pe acestea, în versiune beta, luna trecută.

Aplicația Stadia pentru webOS poate fi descărcată din magazinul virtual al platformei, LG Content Store. Aceasta este compatibilă cu webOS 5.0 sau versiunile mai noi ale sistemului de operare.

Pe televizoarele LG avansate, serviciul Stadia va exploata caracteristici precum rezoluția 4K, tehnologia HDR și sunetul 5.1 surround.

Citește și: O postare virală arată cât de departe a ajuns gamingul astăzi (FOTO)

Controllerul produs de Google pentru serviciul de cloud gaming este sută la sută compatibil cu televizoarele LG. Utilizatorii pot folosi, însă, modele de la alți producători, dacă doresc.

Acesta este primul ecosistem TV din afara Google care primește suport pentru Stadia.

Numărul unu de pe piața televizoarelor inteligente, Samsung, are propriul proiect în domeniu. Compania a anunțat că va lansa un serviciu de gaming în cloud pentru modelele sale inteligente cu sistem de operare Tizen. Nu știm dacă Samsung va oferi suport și pentru platforme rivale, precum Stadia.

Potrivit firmei de cercetare Markets and Markets, piața de gaming în cloud va atinge o valoare de 3,1 miliarde de dolari în 2024, față de 306 milioane de dolari în 2019.

Sursa: 9to5google.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News