Dezvoltarea jocului S.T.A.L.K.E.R. 2 a fost întreruptă din cauza războiului din Ucraina. Studioul GSC Game World trece prin momente delicate

Autor: Cosmin Aionita | 03.03.2022
Dezvoltarea jocului S.T.A.L.K.E.R. 2 a fost întreruptă din cauza războiului din Ucraina. Studioul GSC Game World trece prin momente delicate
Foto: GSC GameWorld

Studioul GSC Game World, al cărui birou principal este în Kiev, trece prin momente delicate, capitala Ucrainei fiind asediată de invadatorii ruși. În aceste condiții, GSC Game World a emis un update referitor la dezvoltarea jocului S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, dar și despre starea actuală a studioului. După cum era de așteptat, procesul de realizare a jocului nu mai este o prioritate și a fost întrerupt temporar, alte lucruri fiind mult mai importante în aceste clipe:

Facem eforturi pentru a ne ajuta angajații și familiile acestora să supraviețuiască. Dezvoltarea de jocuri nu mai este o prioritate. Dar vom continua după ce vom obține victoria. Glorie Ucrainei!

Cu această ocazie, cei de la GSC Game World au lansat și un nou clip ce portretizează invazia Ucrainei de către Rusia și dezastrele rezultate de pe urma acestui conflict militar. De asemenea, se pune accentul pe instabilitatea situației, dovedindu-se cât de repede se pot schimba lucrurile: înainte de începerea atacurilor Rusiei, studioul lucra la un clip video despre procesul de motion capture utilizat pentru dezvoltarea jocului S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl urma să fie lansat pe 8 decembrie 2022, în variante pentru Xbox Series X|S și PC (prin Steam și Epic Games Store). Cel mai probabil, în urma acestor evenimente tragice, jocul celor de la GSC Game World va fi amânat.

Sursa: Gamespot

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News