Metro Exodus abandonează Steam în favoarea Epic Games Store

Autor: Cosmin Aionita | 29.01.2019
Metro Exodus abandonează Steam în favoarea Epic Games Store

După Ubisoft şi al lor Tom Clancy’s The Division 2, iată că un alt titlu de mare profil abandonează Steam, cu doar câteva săptămâni înainte de lansare, în favoarea proaspăt lansatului Epic Games Store. De această dată este vorba despre Metro Exodus, publisher-ul Deep Silver semnând un contract de exclusivitate temporară cu Epic Games: jocul este astfel retras din magazinele/serviciile concurente, versiunea sa de PC urmând să poata fi achiziţionată exclusiv prin intermediul Epic Games Store până în luna februarie a anului viitor.

Din fericire, cei care au apucat să plaseze deja o precomandă prin intermediul Steam vor primi jocul prin intermediul acestei platforme şi vor avea acces şi la viitoarele pachete DLC ale jocului, atunci când acestea îşi vor face apariţia. Ceilalţi, cel puţin pentru un an, vor fi nevoiţi să achiziţioneze jocul doar prin Epic Games Store, la un preţ echivalent cu 59,99€ (cel puţin pentru ţara noastră). Precomenzile prin Epic Games Store vin însoţite de coloana sonoră a jocului în format digital, precum şi de cartea cu artwork-uri ‘The World of Metro’ în format digital.

Cei care sperau ca exemplarele fizice de Metro Exodus pentru PC să fie însoţite de un cod de activare de Steam vor fi, la rândul lor, dezamăgiţi: ediţiile retail pentru PC ale jocului celor de la 4A Games vor conţine tot chei de activare pentru Epic Games Store.

Atât Epic Games, cât şi Deep Silver, au recunoscut că motivul pentru care s-a încheiat această înţelegere de ultimă oră este reprezentat de procentajele rezultate din vânzări, sensibil mai mari decât în cazul Steam: cei care aleg să-şi publice jocurile prin intermediul Epic Games Store vor primi nu mai puţin de 88% din încasările generate de jocurile lor, cei de la Epic mulţumindu-se cu doar 12% din vânzări (faţă de 70%/30% în cazul Steam).

Cu ajutorul acestei strategii, cei de la Epic Games şi-au atras deja o serie de parteneri ce-şi vor publica jocurile pentru PC exclusiv prin intermediul Epic Games Store: Hades, cea mai nouă creaţie a studioului Supergiant Games (Bastion, Transistor), este disponibil în versiune Early Acces doar prin serviciul celor de la Epic, portarea pentru PC a jocului Journey (disponibil doar pe PS3 şi PS4 până acum) va sosi prin intermediul Epic Games Store, iar Skybound Entertainment a ales să publice pe PC sezonul final din The Walking Dead (salvat după falimentul celor de la Telltale Games) doar prin Epic Games Store. A fost confirmat şi faptul că Epic Games a “încurajat financiar” multe dintre aceste companii pentru a renunţa la Steam şi a îmbrăţişa noul Epic Games Store.

Metro Exodus va fi lansat pe 15 februarie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Metro Exodus

Urmărește Go4Games.ro pe Google News