Un shooter va fi închis, iar dezvoltatorul dă vina pe trișori

Autor: Adrian Popa | 29.06.2023
Un shooter va fi închis, iar dezvoltatorul dă vina pe trișori
Foto: Yager

Dezvoltatorul Yager a anunțat că va include shooter-ul free-to-play The Cycle: Frontier pe 27 septembrie. Studioul dă vina pe trișori pentru situație.

Potrivit Yager, cei care folosesc cheat-uri în joc i-au determinat pe jucătorii cinstiți să abandoneze titlul. Astfel, acest proiect a devenit nerentabil pentru companie.

La scurt timp după lansare, The Cycle: Frontier avea deja o mare problemă cu jucătorii care foloseau cheat-uri. În ciuda măsurilor luate, problema nu a fost rezolvată, iar numărul de utilizatori ai jocului a scăzut.

Din cauza acestei situații, jocul lansat în 2022 are un rating mic pe Steam (6/10).

În titlu, acțiunea se petrece pe o planetă extraterestră, numită Fortuna III. În această lume periculoasă trăiesc monștri și se găsesc rivali. Jucătorii, numiți Prospectori, caută resurse și bogății.

Trișorii, mai mulți decât jucătorii care nu folosesc cheat-uri?

Probleme cu trișorii au și alți dezvoltatori. În februarie, Valve a eliminat 40.000 de conturi de Dota 2 care foloseau cheat-uri. O lună mai târziu, aproximativ 6.700 de jucători care trișau în Escape from Tarkov au fost eliminați din joc, iar numele lor de utilizatori au făcute publice.

Potrivit unui studiu realizat în 2022 de Plitch, mai mult de jumătate (57%) dintre gameri folosesc cheat-uri. Totodată, o cercetare realizată de time2play.com în SUA nul acesta arată că pentru 77% dintre gamerii chestionați să trișezi în jocurile video este ceva acceptabil.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News