Forza Motorsport promite să fie cel mai avansat joc al seriei de până acum. Când va fi lansat

Autor: Cosmin Aionita | 22.06.2022
Forza Motorsport promite să fie cel mai avansat joc al seriei de până acum. Când va fi lansat
Foto: Xbox Game Studios

După o perioadă lungă de așteptare, în cadrul evenimentului „Xbox & Bethesda Games Showcase 2022”, au fost dezvăluite primele secvențe din Forza Motorsport, continuarea oficială a seriei cu același nume.

Construit special pentru noua generație de console Xbox Series X|S, noul Forza Motorsport va include atât trasee faimoase din serie, precum Mapple Valley, refăcut în întregime cu ajutorul tehnologiei moderne, precum și circuite cu vechime, cum ar fi Spa-Francorchamps din Belgia sau Laguna Seca Raceway. De asemenea, producătorii de la Turn 10 Studios pregătesc noutăți absolute pentru Forza Motorsport: debutul în cadrul seriei al circuitului Kyalami Grand Prix Circuit din Africa de Sud, precum și Circuit Hakone, un nou traseu fictiv, original, plasat în Japonia.

Echipa producătoare promite și un nou sistem dinamic de tranziție de la zi la noapte, precum și efecte meteorologice variabile, toate urmând să fie disponibile în cadrul tuturor circuitelor ce vor fi incluse în joc. În premieră, condițiile meteo vor afecta și temperatura la nivelul pistei, care, la rândul său, va determina nivelul de aderență a pneurilor, sporind astfel autenticitatea jocului. Își vor face apariția și elemente precum gestionarea pneurilor și a combustibilului, multiple tipuri de cauciucuri, precum și posibilitatea de a-ți programa în detaliu trecerile pe la boxe.

Grafic, sunt promise îmbunătățiri severe aduse atât traseelor, cât și modelelor de mașini, acestea urmând să beneficieze și de un sistem mai avansat de redare a damage-ului încasat pe parcursul curselor. Nu în ultimul rând, Turn 10 Studios promite reflexii Ray Traced în timpul curselor propriu-zise și nu doar în reluări, precum în Gran Turismo 7.

Forza Motorsport urmează să fie lansat în 2023, cu versiuni pentru Xbox Series X|S și PC. Jocul va fi inclus în abonamentele Game Pass aferente acestor platforme.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News