Zvon: Un joc Need for Speed va fi remasterizat. Ce titlu din serie ar urma să fie refăcut

Autor: Cosmin Aionita | 24.06.2020
Zvon: Un joc Need for Speed va fi remasterizat. Ce titlu din serie ar urma să fie refăcut

Conform VentureBeat, după Burnout Paradise Remastered, Electronic Arts pregătește o nouă astfel de relansare: de această dată, un joc al seriei Need for Speed va fi remasterizat. Este vorba despre NFS: Hot Pursuit (2010), titlu realizat de Criterion Games, o alegere logică având în vedere reîntoarcerea seriei Need for Speed sub umbrela studioului britanic.

În cadrul evenimentului digital EA Play Live 2020, Alex Ackerman, responsabil pentru comunicarea prin social media în cadrul studioului Respawn Entertainment (deținut de EA), a afirmat următoarele:

Vă puteți aștepta la șapte jocuri noi pentru Nintendo Switch de la Electronic Arts în următoarele 12 luni. Acestea vor include Burnout Paradise Remastered (lansat, între timp, pe 19 iunie) și Aplex Legends, ce-și va face apariția mai târziu în cursul acestui an.

Pe lângă Burnout Paradise Remastered și Apex Legends, din această selecție de titluri vor mai face parte și FIFA 21 și Lost In Random (ambele anunțate la EA Play Live 2020), iar zvonitul remaster pentru Need for Speed: Hot Pursuit nu va lipsi de pe listă, urmând să fie lansat atât pentru Nintendo Switch, cât și pentru celelalte console și PC.

Înainte de a fi remasterizat, Need for Speed: Hot Pursuit a fost lansat în 2010, pentru PlayStation 3, Xbox 360 și PC, fiind foarte bine primit de presa de profil, cu o medie de 89 a notelor primite în recenzii (conform Metacritic).

NFS Hot Pursuit a fost realizat de Criterion Games

După ce Electronic Arts a hotărât să restructureze studioul Ghost Games, viitoarele jocuri Need for Speed vor fi realizate din nou de Criterion, studioul britanic fiind responsabil și pentru două dintre titlurile anterioare din serie: NFS: Hot Pursuit (2010) și NFS: Most Wanted (2012).

Conform Electronic Arts, unul dintre motivele pentru care jocurile recente ale seriei Need for Speed nu s-au bucurat de succesul scontat ar fi fost imposibilitatea de a convinge dezvoltatorii talentați și experimentați să se mute în Gothenburg (unde era situată majoritatea studioului Ghost Games).

În schimb, studioul Criterion este situat în Guildford, una dintre cele mai populare regiuni pentru dezvoltarea de jocuri video din Regatul Unit al Marii Britanii.

Sursa: VentureBeat

Urmărește Go4Games.ro pe Google News