Legenda fotbalului Zinedine Zidane este noul ambasador al EA SPORTS FC FUTURES

Autor: Cosmin Aionita | 03.07.2023
Legenda fotbalului Zinedine Zidane este noul ambasador al EA SPORTS FC FUTURES
Foto: EA Sports

EA Sports și-a extins programul FC FUTURES prin dezvoltarea unor practici de antrenament inovatoare pregătite alături de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și a anunțat un nou parteneriat cu Zinedine Zidane, un simbol al fotbalului. Programul va oferi echipelor locale transport, acces la terenuri, oportunități de voluntariat și antrenamente la Z5, complexul acestuia din Aix-en-Provence. Pentru a anunța inițiativa, Zidane a găzduit o sesiune de antrenamente pentru amatori cu copiii din La Castellane, din Marsilia, organizând inclusiv o apariție surpriză a fostului coechipier David Beckham.

Antrenamentele FC FUTURES reprezintă determinarea EA Sports de a dezvolta în continuare jocul pentru toată lumea. O colecție de videoclipuri cu acces gratuit, produsă în șase limbi cu ajutorul antrenorilor experți ai UEFA, va fi disponibilă gratuit în întreaga lume pe canalul de YouTube EA SPORTS FC. Antrenamentele se vor baza pe abilități fundamentale din fotbal, inclusiv pasele și transmiterile, driblingul și controlul orientat, apărarea „om la om” și precizia finalizării. Practicile vor fi disponibile spre finalul anului pentru jucători, părinți și antrenori, care le vor putea vizualiza online și le vor putea folosi în sesiunile de antrenament de zi cu zi.

Fiecare exercițiu va fi însoțit de informații cheie pentru antrenori, cum ar fi îndrumări specifice despre cum pot fi motivați tinerii jucători, precum și de materiale ce pot fi tipărite și utilizate la fiecare antrenament.

Viziunea noastră pentru EA SPORTS FC este de a trăi la intersecția dintre fotbal, tehnologie și comunitate. Credem că FC FUTURES poate oferi accesul necesar și instrumente unice pentru a inspira următoarea generație de jucători de fotbal amator. Colaborarea cu echipa Grassroots a UEFA ne-a permis să oferim tactici de antrenament inovatoare, punând la dispoziția antrenorilor noi metode de a implica jucătorii, de a le crește cunoștințele despre joc și de a-i ajută să-și îmbunătățească abilitățile tehnice.

– James Salmon, Senior Marketing Director EA SPORTS

Antrenamentele vor îmbina lumea virtuală cu cea reală prin intermediul unor imagini din modul de joc Skill Games, care îi vor ghida pe antrenorii de fotbal în ceea ce privește modul de desfășurare a diferitelor exerciții pe terenurile din viața reală. Fiecare exercițiu va fi însoțit de explicații audio din partea unor experți, printre care și fosta fotbalistă profesionistă și secretarul general al Federației Franceze de Fotbal, Laura Georges, iar antrenorii și jucătorii din întreaga lume vor avea acces gratuit la acestea. Videoclipurile cu instrucțiuni vor prezenta atât avatar-uri masculine, cât și feminine, demonstrând că, printr-un antrenament adecvat, orice jucător poate executa o lovitură liberă către vinclu sau poate stăpâni mingea, dribla și poate pătrunde printr-o apărare aglomerată.

În plus, ca parte a planului EA Sports de a investi 10 milioane de dolari în fotbalul pentru amatori din întreaga lume, compania lucrează la nivel local cu ambasadorul FC FUTURES, Zinedine Zidane. Parteneriatul va oferi echipelor locale acces la terenul de joc din cadrul complexului Z5 din Aix-en-Provence, oportunități de voluntariat, antrenamente, precum și transport pentru echipele locale care nu își permit să se deplaseze.

Am crescut jucând fotbal în piața din complexul meu de locuințe din La Castellane, în Marsilia. La acea vreme nu exista niciun teren de fotbal și nu prea aveam acces la antrenamente și antrenori. Tinerii noștri jucători și antrenori au nevoie de sprijin. Fie că este vorba de practici de antrenament online sau de un acces extins la terenuri de calitate superioară, oferind mai multe oportunități generației următoare de a juca acest sport, putem face o diferență uriașă. Acest parteneriat cu Z5 și rolul meu ca ambasador FC FUTURES înseamnă că vom putea oferi mai multe resurse și acces pentru întreaga comunitate la fotbalul amator pentru copii.

– Zinedine Zidane

Zidane a organizat o sesiune de antrenament pentru copiii din comunitate pe terenul Z5, invitându-l pe David Beckham, simbol al fotbalului și fost coechipier la Real Madrid, pentru a le face o surpriză participanților și pentru a le oferi sfaturi privind loviturile libere, subliniind astfel angajamentul lumii fotbalului de a oferi mai multe oportunități generației următoare.

Fotbalul amator este atât de important pentru că aduce oamenii împreună și dă naștere unor comunități. Sunt norocos că am avut o carieră de succes și totul a început cu fotbalul amator și cu jocul pe terenurile locale din estul Londrei, pe când eram copil. Este minunat să mă aflu la Z5 alături de EA, Zizou și acești copii extraordinari care beneficiază cu toții de FC FUTURES și care își încep împreună propria călătorie în fotbal.”

– David Beckham

Investiția în programul de la Z5 Aix-en-Provence vine după prezentarea brandului EA SPORTS FC și deschiderea unui alt program FC FUTURES: Rocky & Wrighty Arena din sudul Londrei, pe 11 aprilie. Alte evenimente și inaugurări FC FUTURES, cu scopul de a contribui la dezvoltarea fotbalului amator în întreaga lume, vor fi anunțate în lunile următoare.

Fanii se pot înregistra pe easports.com/fc pentru a se afla printre primii care află mai multe informații despre EA SPORTS FC, înainte de actualizările programate pentru luna iulie.

EA SPORTS FC FUTURES
Foto: EA Sports

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News