Ubisoft a amânat Riders Republic

Autor: Cosmin Aionita | 18.01.2021
Ubisoft a amânat Riders Republic
Foto: Ubisoft

Riders Republic, jocul dedicat iubitorilor de sporturi extreme anunțat de Ubisoft în toamna anului trecut, era inițial așteptat pe 25 februarie 2021. Din păcate, publisher-ul a luat decizia și a amânat Riders Republic, lansarea jocului fiind reprogramată pentru o dată ulterioară din cursul anului 2021.

Motivarea acestei amânări este destul de vagă, producătorii afirmând că timpul suplimentar va fi folosit de echipa producătoare pentru a livra un produs mai “fun” pentru jucători. Cel mai probabil, Riders Republic a fost amânat din cauza condițiilor de lucru restrictive impuse de pandemia de COVID-19.

De altfel, Riders Republic nu este singurul joc amânat de Ubisoft. Publisher-ul a luat decizii similare și pentru Far Cry 6 (așteptat inițial în februarie 2021 și reprogramat pentru mai târziu în cursul acestui an) și Prince of Persia: The Sands of Time Remake (programat inițial pentru luna ianuarie și amânat până pe 18 martie 2021).

Sporturi extreme next-gen

Dezvoltat drept un joc multiplayer online, Riders Republic va permite jucătorilor să se întreacă între ei în discipline sportive precum ciclism, ski, snowboarding sau sărituri cu costumul de zbor (cu sau fără motorizare).

Întreaga acțiune va avea loc într-un mediu de joc deschis, un open world ce va include rezervațiile naționale din Statele Unite ale Americii, precum Bryce Canyon, Yosemite Valley, Sequoia Park, Zion, Canyonlands, Mammoth Mountain sau Grand Teton.

Jucătorii vor putea concura individual sau în echipe, alături de prieteni, într-o varietate de moduri de joc, precum downhill race, cofruntări între echipe sau întreceri PvP cu mai mult de 50 de participanți. În Riders Republic vor exista și event-uri dedicate modurilor de joc co-op, precum și cupe online, în care vor participa doar cei mai buni jucători din leaderboard-urile individuale.

Și pentru că tot a venit vorba despre progresie, jucătorii vor avea libertatea de a-și personaliza avatarul după cum doresc, cu ajutorul echipamentelor și elementelor cosmetice deblocate pe parcurs, în funcție de disciplinele sportive la care excelează. Performanțele vor fi răsplătite prin semnarea unor contracte cu sponsori cunoscuți din domeniul sporturilor extreme, precum și cu accesul la event-uri speciale.

Riders Republic a fost prezentat drept un joc conceput în special pentru consolele de nouă generație, chiar dacă vor exista ediții și pentru sistemele deja existente pe piață. Pe PlayStation 5 și Xbox Series X însă, jocul va rula cu un framerate de 60 de cadre pe secundă și va fi capabil să afișeze pe ecran 50 de jucători simultan.

Riders Republic este dezvoltat de studioul Ubisoft Annecy în colaborare cu Ubisoft Montpellier, Ubisoft Belgrad, Ubisoft Pune, Ubisoft Berlin, Ubisoft Kiev și Ubisoft Odesa.

După ce a fost amânat, Riders Republic urmează să fie lansat undeva în cursul anului 2021, în versiuni pentru Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, PC și Google Stadia.

Sursa: Riders Republic Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News