Age of Empires IV – ce epoci, civilizații și campanii vor fi incluse. Când se lansează jocul

Autor: Cosmin Aionita | 12.04.2021
Age of Empires IV – ce epoci, civilizații și campanii vor fi incluse. Când se lansează jocul
Foto: Microsoft

De la dezvăluirea inițială din 2017, veștile despre Age of Empires IV, viitorul joc al seriei ce a scris istorie în domeniul strategiilor în timp real, au fost destul de puține și rare. Microsoft a rezolvat însă acest neajuns prin intermediul Age of Empires: Fan Preview, un eveniment digital ce a prezentat numeroase elemente noi referitoare la Age of Empires IV, secvențe de gameplay, civilizații jucabile, dar și perioada de lansare a jocului.

Conform tradiției impuse de serie, Age of Empires IV va beneficia de mai multe civilizații jucabile, printre care chinezii, Sultanatul Delhi (prezentate chiar în cadrul acestui eveniment), englezii și mongolii. În total, producătorii de la Relic Entertainment promit nu mai puțin de opt civilizații jucabile în Age of Empires IV.

Pe parcursul jocului, aceste civilizații vor traversa mai multe epoci, printre care cea medievală, cea feudală, cea a castelelor și cea imperială. De asemenea, Age of Empires IV ar trebui să ofere, în momentul lansării, patru campanii complexe, momentan fiind confirmată cea din Normandia.

Age of Empires IV ar trebui să-și facă apariția în toamna lui 2021, în versiune pentru PC (Windows 10), jocul urmând să fie disponibil în cadrul serviciului Xbox Game Pass și, alternativ, prin intermediul Steam.

Edițiile Definitive ale jocurilor mai vechi vor primi update-uri de conținut

Tot în cadrul evenimentului Age of Empires: Fan Preview, au fost confirmate și update-uri pentru versiunile Definitive Edition a titlurilor mai vechi din serie. Astfel, Age of Empires II: Definitive Edition va primi expansion pack-ul Dawn of the Dukes în vara acestui an, acțiunea acestuia urmând să aibă loc în Europa de Est, cu noi campanii și alte actualizări. Mai târziu în cursul acestui an, Age of Empires II: Definitive Edition va primi și modul de joc Co-Op Historical Battles, cu misiuni special concepute pentru a fi jucate alături de prieteni.

De asemenea, Age of Empires III: Definitive Edition va primi, începând de mâine (13 aprilie 2021), primul său update major: o nouă civilizație – Statele Unite ale Americii. Aceasta va include, printre altele, un nou oraș de bază și nouă unități noi. Pentru o perioadă limitată, civilizația Statelor Unite ale Americii va putea fi obținută gratuit de către jucătorii care completează challenge-ul 50 State. Alternativ, civilizația SUA poate fi achiziționată direct de pe Steam (sau prin Windows Store), la un preț echivalent cu 4,99$. Age of Empires III: Definitive Edition va mai primi un update major mai târziu în cursul acestui an, ce va include acces la civilizația africană.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News