Un fond de investiții care a pariat împotriva GameStop a fost închis

Autor: Adrian Popa | 23.06.2021
Un fond de investiții care a pariat împotriva GameStop a fost închis
Foto: Profimedia Images

Un fond de investiții din Londra, care a pariat pe faptul că acțiunile GameStop se vor prăbuși, a fost închis. Aceasta este prima victimă majoră în războiul dintre investitorii individuali care susțin retailerul de produse de gaming și short-selleri.

Un short-seller împrumută acțiuni pe care apoi le vinde imediat. Dacă titlurile scad, acesta înregistrează profit, deoarece returnează titluri mai ieftine la data agreată. În caz contrar, pierde bani.

Printre cei care au pariat la începutul anului pe faptul că GameStop, care are simbolul bursier GME, nu mai are un viitor se numără și fondul de investiții White Square Capital din Londra. La un moment dat, acesta administra active în valoare de 440 de milioane de dolari.

Potrivit unor surse ale Financial Times, White Square Capital a suferit pierderi semnificative după ce acțiunile GameStop au crescut accelerat, de la 20 de dolari acțiunea la aproape 500 de dolari, la sfârșitul lunii ianuarie. Reprezentanții săi au susținut că decizia de a închide afacerea nu are legătură cu acel moment.

GameStop, un pariu foarte periculos

Alte fonduri de investiții și short-selleri care au suferit pierderi masive din cauza poziției pe care o aveau față de GameStop au fost Melvin Capital, Light Street Capital și Citron Research.

Directorul de investiții al White Square, Florian Kronawitter, a spus că închiderea a fost cauzată de faptul că doi mari investitori și-au retras fondurile pentru a le orienta către alternative mai ieftine.

Vânzările lanțului de retail de jocuri video și produse de gaming au crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 25%, comparativ cu T1 din 2020, până la 1,28 miliarde de dolari.

Totodată, în perioada aprilie – iunie 2021, GameStop a înregistrat pierderi nete de 66,8 milioane de dolari, față de pierderi de 165,7 milioane consemnate în intervalul echivalent de anul trecut.

Sursa: Financial Times

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Studiu: Un sfert din plăcile video vândute în T1 au ajuns la minerii de criptomonede

Legătura puțin cunoscută dintre Ethereum și World of Warcraft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News