Iată cum va arăta PlayStation VR2. Ce modificări de design au fost aduse

Autor: Cosmin Aionita | 22.02.2022
Iată cum va arăta PlayStation VR2. Ce modificări de design au fost aduse
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony a prezentat design-ul lui PlayStation VR2, viitoarea generație de headset VR dedicat consolelor PlayStation 5, alături de aspectul final al controllerelor PS VR2 Sense. După cum puteți vedea și în imaginile de mai jos, PlayStation VR2 și controllerele sale au un design în două nuanțe – alb și negru –, similar cu cel al consolei PS5 și al accesoriilor acesteia.

Conform celor de la Sony, s-a acordat o atenție deosebită ergonomiei PlayStation VR2, pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii primei generații de PS VR. Pe lângă conectarea mult mai facilă și comodă, prin intermediul unui singur fir, anumite elemente ce țin de ergonomie vor fi preluate de la primul PS VR: sistemul de prindere pe cap, cu un singur suport ajustabil, precum și posibilitatea de a modifica distanța dintre ochi și lentilele propriu-zise ale headset-ului. De asemenea, va fi păstrat jack-ul stereo pentru căști.

PlayStation VR2
Foto: Sony Interactive Entertainment

S-a adăugat și un potențiometru cu ajutorul căruia veți putea ajusta distanța dintre lentilele aferente fiecărui ochi, pentru a acomoda cât mai multe tipuri de fețe și dispuneri ale ochilor. În ciuda noilor funcții incluse, precum motorul de vibrații incorporat în PS VR2, noul headset va fi mai ușor decât precedentul model. De asemenea, PlayStation VR2 va include și o fantă de aerisire pentru a asigura ventilarea cât mai bună a spațiului dedicat lentilelor și pentru a preveni aburirea excesivă a acestora.

Toate detaliile tehnice legate de PlayStation VR2 sunt disponibile aici.

Și, având în vedere că producătorii de jocuri au deja acces la kit-urile de dezvoltare PlayStation VR2, cel mai probabil, nu vom mai avea mult de așteptat până când Sony va lansa pe piață această nouă generație de headset-uri dedicate realității virtuale.

PlayStation VR2
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News