Xbox Game Pass va fi lansat şi pentru PC

Autor: Cosmin Aionita | 25.10.2018
Xbox Game Pass va fi lansat şi pentru PC

În ciuda faptului că au pierdut confruntarea cu Sony şi al lor PlayStation 4, cei de la Microsoft o duc bine, cel mai nou raport financiar indicând că divizia de gaming a companiei din Redmond a avut încasări mai mari cu 44%, iar vânzările de software şi servicii au crescut cu 36%. Pe fondul acestor rezultate îmbucurătoare, Satya Nadella – CEO-ul corporaţiei Microsoft – a dezvăluit că serviciul Xbox Game Pass urmează să fie disponibil şi pe PC.

Xbox Game Pass este un abonament lunar ce oferă jucătorilor acces la o librărie de peste 100 de jocuri pentru Xbox One sau Xbox 360 (jucabile pe Xbox One), exclusivităţile recente ale celor de la Microsoft – cum ar fi Sea of Thieves, State of Decay 2 sau Forza Horizon 4 – fiind incluse în acest abonament.

De altfel, Xbox Game Pass funcţionează deja şi pe PC, pentru utlizatorii care folosesc acelaşi cont Microsoft pentru consolele Xbox One, dar şi pentru Windows Store-ul din Windows 10. Din păcate, oferta de jocuri pentru PC este mult mai sărăcăcioasă, fiind compusă doar din jocurile incluse şi în programul Xbox Play Anywhere (care beneficiază şi de versiune pentru Windows 10), titlurile dedicate exclusiv consolelor nefiind accesibile pe această platformă. Probabil la acest aspect s-a referit Nadella când a afirmat că serviciul va fi lansat şi pentru PC: o implementare oficială, nativă pentru Windows 10, cu o ofertă de titluri comparabilă cu cea de pe consolele Xbox One.

O lună de abonament Xbox Game Pass poate fi achiziţionată în schimbul unui preţ echivalent cu 9,99$ / 7,99£, toate jocurile exclusive de la Microsoft urmând să fie incluse în cadrul acestui serviciu încă din ziua lansării.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News