Evenimentul dedicat jocurilor pentru PlayStation 5 a fost reprogramat!

Autor: Cosmin Aionita | 09.06.2020
Evenimentul dedicat jocurilor pentru PlayStation 5 a fost reprogramat!

Inițial, cei de la Sony Interactive Entertainment anunțaseră că, pe 4 iunie, ar fi urmat să susțină o prezentare digitală a selecției de jocuri ce vor acompania consola PlayStation 5 în momentul lansării acesteia. Pe fondul protestelor de proporții din Statele Unite ale Americii, compania a luat însă decizia de a amâna acest event, fără a comunica însă o eventuală data nouă la care acesta ar urma să aibă loc. Iată că și aceasta a două perioadă de așteptare s-a terminat, Sony confirmând că evenimentul dedicat jocurilor pentru PlayStation 5 a fost reprogramat pentru 11 iunie 2020!

Așadar, această prezentare de jocuri pentru PlayStation 5 urmează să fie difuzată joi, 11 iunie 2020, cu începere de la 23:00 (ora României). Ca de obicei, veți putea urmări evenimentul în direct chiar aici, pe Go4games.

Conform lui Jim Ryan, CEO al Sony Interactive Entertainment, după dezvăluirea configurației hardware din noua consolă PS5, dar și a noului controller DualSense, a venit vremea ca Sony să prezinte și primele titluri dezvoltate pentru noua generație de console. Vom avea parte de jocuri de la studiouri și publisheri mari parteneri, dar și de la PlayStation Studios, precum și de creații din partea studiourilor mai mici, independente, toate promițând să folosească întregul potențial al consolei.

Recomandări audio-video

Totuși, Sony avertizează că, din cauza regimului de lucru de acasă folosit acum de majoritatea angajaților companiei, dar și de parteneri, prezentarea, ce va dura puțin peste o oră, va fi transmisa “doar” în rezoluție 1080p, la un framerate de 30 de cadre pe secundă. Cel mai probabil, după transmisie, unele dintre trailerele ce urmează să fie difuzate vor fi disponibile și în versiuni de rezoluție superioară.

Tot Sony avertizează că toate jocurile ce urmează să fie prezentate în cadrul acestui event vor arăta mult mai bine atunci când vor fi rulate nativ pe o consolă PlayStation 5 și un televizor 4K.

Nu în ultimul rând, compania vă recomandă să urmăriți această prezentare cu sunet în căști, câteva efectele sonore ce vor fi incluse pe parcursul evenimentului fiind concepute special în acest sens.

Ce am putea să vedem în cadrul acestei prezentări?

Conform zvonurilor, Sony ar urma să se folosească de acest event pentru a prezenta câteva creații noi din partea studiourilor proprii, cum ar fi Gran Turismo 7 de la Polyphony Digital, un potențial shooter multiplayer în universul Killzone, alături de continuarea pentru Horizon: Zero Dawn, ambele de la Guerrilla Games, un nou titlu Ratchet & Clank de la Insomniac Games (poate și anunțul oficial pentru Marvel’s Spider-Man 2?), un remake complet pentru Demon’s Souls, realizat de Bluepoint Games, dar și noul Call of Duty de la Activision, alături de un nou proiect Star Wars de la EA. Cel mai nou astfel de zvon vorbește și despre o remasterizare pentru Bloodborne, ce ar urma să fie disponibilă atât pe PlayStation 5, cât și pe PC.

Mai mult, având în vedere că PlayStation 5 este pe cale să intre în producție, pentru a preveni leak-urile nedorite, Sony ar putea să dezvăluie și aspectul exterior al consolei PS5 în cadrul acestui eveniment.

Evenimentul de prezentare a jocurilor pentru PlayStation 5 a fost reprogramat pentru joi, 11 iunie, de la 23:00 (ora României) și va putea fi urmărit chiar aici, pe Go4games.

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News