Scenarista jocurilor Deus Ex și Guardians of the Galaxy va lucra la următorul titlu Mass Effect

Autor: Cosmin Aionita | 05.07.2022
Scenarista jocurilor Deus Ex și Guardians of the Galaxy va lucra la următorul titlu Mass Effect
Mary DeMarle. Foto: VG247

Chiar dacă numele Mary DeMarle nu vă spune prea multe, pasionații de jocuri video în mod sigur sunt la curent cu câteva dintre titlurile la care aceasta și-a adus contribuția. De-a lungul anilor, Mary DeMarle a fost responsabilă cu poveștile și scenariile unor jocuri extrem de apreciate ale studioului Eidos Montreal, în care a activat încă din 2011. Dintre realizările sale merită menționate Deus Ex: Human Revolution și Deus Ex: Mankind Divided, precum și mult mai recentul Marvel’s Guardians of the Galaxy.

Odată cu preluarea studioului Eidos Montreal de la Square Enix de către Embracer Group, Mary DeMarle a părăsit echipa canadiană, alăturându-se unui alt studio cu tradiție în ceea ce privește narațiunea din jocuri, în special în cele de tip RPG: BioWare.

BioWare, studio aflat în proprietatea Electronic Arts, nu a avut o istorie recentă prea fericită: titluri precum Mass Effect Andromeda sau Anthem nu au fost bine primite de public, sfârșind prin a fi catalogate drept eșecuri, atât financiare, cât și critice.

Totuși, studioul responsabil pentru titluri de legendă precum Baldur’s Gate, Star Wars Knights of the Old Republic sau trilogia inițială Mass Effect încearcă să-și canalizeze forțele pentru a atinge, din nou, nivelul calitativ de altădată: BioWare lucrează atât la Dragon Age: Dreadwolf, următorul titlu al apreciatei serii de RPG-uri fantasy, cât și la un nou joc al seriei Mass Effect.

La noul Mass Effect ar trebui să-și aducă aportul și Mary DeMarle, ea alăturându-se echipei de la BioWare pe poziția de Senior Narrative Director al acestui joc. Confirmarea a venit chiar din partea lui Michael Gamble, regizorul noului Mass Effect:

Sunt foarte entuziasmat să vă anunț că Mary DeMarle se va alătura echipei Mass Effect în poziția de Senior Narrative Director. Deja i-ați putut vedea munca în jocuri precum Guardians of the Galaxy și Deus Ex. Este uimitoare.

Sursa: VG247, VGC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News