Cuplul care împarte strict cheltuielile și sarcinile, chiar și după căsătorie

Autor: Alex Manole | 20.03.2021
Cuplul care împarte strict cheltuielile și sarcinile, chiar și după căsătorie
Foto: Profimedia Images

Un bărbat și o femeie Japonia, soț și soție, au făcut senzație după ce au dezvăluit într-o emisiunea tv că, la doi ani de la căsătorie, împart totul ca și cum ar fi colegi de apartament.

Cei doi, angajați ai unei companii care dezvoltă jocuri video, s-au cunoscut la birou.

Aiko, soția, are 39 de ani, iar soțul ei, Kazuki, are 42 de ani. După primele ieșiri, cei doi și-au dat seama că au interese total diferite. Dar ei susțin că sunt compatibili, așa că au continuat relația și au ajuns să se căsătorească. Totuși, chiar și după câțiva ani de relație, cei doi continuă să împartă strict cheltuielile (facturi, chirie etc.) și sarcinile în casă.

Citește și: O femeie și-a părăsit soțul și copilul de 3 ani pentru a juca PUBG cu un bărbat

Cei doi soți dorm chiar în paturi separate, de o persoană. De fapt, cei doi împart foarte puține lucruri. Mănâncă împreună doar la sărbători și au produse de igienă personală, inclusiv hârtie igienică, diferite.

Kazuki petrece mai mult timp la serviciu, iar Aiko face mai multă treabă în casă, dar este plătită pentru asta cu 1.500 de yeni pe oră.

Mulți dintre cei care au văzut emisiunea au spus că nu ar putea trăi astfel într-o căsnicie. Potrivit unora, cei doi seamănă mai mult cu doi colegi de apartament.

Kazuki și Aiko susțin că sunt fericiți așa și că nu se ceartă aproape niciodată pentru că nu au motive.

Sursa: tv-tokyo.co.jp

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • Dona spune:

    Ar trebui spus ca este rusinos pentru oamenii normali din Romania. In Canada este considerat cit se poate de firesc acest partaj. Aici fiecare sot are contul/conturile sale proprii si banii sai si fiecare contribuie la cheltuielile comune in parte egala. Copiii cuplului sint platiti de parinti daca fac o munca in sau in jurul casei (exemplu curatenie, tuns gazonul, spalat vase etc.). De la 13-14-15-16 ani copiii tebuie sa munceaca in timpul vacantelor daca vor sa-si cumpere ceva, iar daca nu muncesc, parintii le cer chirie si sa contribuie la toate cheltuielile casei, sau sa se mute la un apartament, cu chirie, de cele mai multe ori impreuna cu alti tineri. Cind merg la facultate trebuie neaparat sa si munceasca pentru a-si putea plati studiile. Aici, noi, romanii, sintem priviti cu mirare mare pentru ca ne comportam ca cei din Romania, iar canadienii nu pot intelege comoportamentul nostru, sintem anormali pentru ei.

    • kiwingo spune:

      nu numai in Canada Dona, in toata lumea civilizata. Casatoria este considerata un parteneriat peste tot in vest. De ce ar fi lucrul asta „rusinos”? Poate ne impartaseste dl Manole, cate ceva din putul gandirii neaose

  • Exasperat spune:

    Stiu multe familii din Romania care traiesc asa de zeci de ani: camere separate,conturi separste,impartirea cheltuielilor comune.dar…suntem romani: sotia gateste,face menajul insa nu este platita! Doar e femeie si ssta e ” datoria” ei!?!