Putin a cerut organizarea unui turneu de eSports în Rusia. Jocuri populare din Vest, interzise

Autor: Adrian Popa | 01.06.2023
Putin a cerut organizarea unui turneu de eSports în Rusia. Jocuri populare din Vest, interzise
Foto: Profimedia Images

Rusia își dorește revitalizarea industriei de gaming locale, afectată serios de războiul din Ucraina. Acum, președintele Vladimir Putin a cerut organizarea unui mare turneu anual de eSports local. Însă unele jocuri populare în Vest, precum Counter-Strike, nu vor fi permise.

Din cauza războiului, numeroase echipe de eSports din Rusia nu au mai putut ajunge la evenimente internaționale de profil sau pur și simplu nu le-a fost permisă participarea.

Putin și-a anunțat planurile cu ocazia unei vizite pe care a făcut-o recent la o expoziție din Moscova. Turneul va include jocuri precum World of Tanks (WoT), al cărui dezvoltator, Wargaming, a fost fondat în Rusia. Între timp, compania a rupt legăturile cu țara mamă și chiar a concediat un director care și-a arătat susținerea față de acțiunile regimului de la Kremlin.

Citește și: Rusia, disperată să-și reanimeze industria jocurilor video, vine cu propuneri de domeniul SF

În Rusia, controlul supra WoT a fost cedat de Wargaming, după ieșirea de pe piață, companiei Lesta Games.

Alt joc acceptat în competiție va fi unul din seria World of War. Potrivit unei reprezentante a Lesta Games, Gaukhar Aldiyarova, la turneul cerut de Putin vor fi jucate doar titluri dezvoltate în Rusia sau în state prietene.

Va fi acceptat jocul League of Legends, care este deținut de compania chineză Tencent, dar și alte titluri din portofoliul Lesta, precum World of Warships și World of Tanks Blitz.

Counter-Strike nu va fi acceptat, potrivit lui Aldiarova. E posibil ca decizia să aibă legătură cu anunțul făcut recent de un ziar din Finlanda, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. Helsingin Sanomat a creat o hartă, numită de_voyna, care le oferă acces jucătorilor din Rusia la știri interzise despre războiul din Ucraina.

Sursa: Dot Esports

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News