Cel de-al doilea sezon al serialului The Last of Us va sosi, cel mai devreme, în 2024

Autor: Cosmin Aionita | 20.03.2023
Cel de-al doilea sezon al serialului The Last of Us va sosi, cel mai devreme, în 2024
Foto: HBO

Primul sezon al serialului The Last of Us dezvoltat de HBO în colaborare cu PlayStation Productions s-a dovedit a fi un adevărat succes, fiind apreciat atât de fanii seriei de jocuri dezvoltate de Naughty Dog, cât și de privitorii care au făcut cunoștință pentru prima dată cu povestea lui Joel și Ellie.

Evident, existența unui al doilea sezon pentru The Last of Us a fost confirmată deja, însă nu ar trebui să ne așteptăm să-l putem viziona până anul viitor, cel mai devreme. Afirmația i-a aparținut chiar actriței Bella Ramsey, interpreta personajului Ellie în serial, fiind făcută în cadrul emisiunii The Jonathan Ross Show:

Va dura ceva timp. Cred că, probabil, vom filma la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor. Deci probabil [al doilea sezon va fi lansat] la sfârșitul lui 2024, începutul lui 2025.

– Bella Ramsey, actriță

Momentan, exista foarte puține detalii legate de cel de-al doilea sezon al serialului. Conducătorul proiectului Craig Mazin și scenaristul serialului Neil Druckmann au afirmat că The Last of Us Part II, cel de-al doilea joc din serie, nu va fi „comprimat” într-un singur sezon (cum a fost cazul primului), însă nici nu au confirmat existența unui eventual sezon cu numărul trei.

De asemenea, Druckmann, care a scris și povestea din jocuri, ocupându-se și de direcția creativă a acestora, a risipit grijile fanilor în legătură cu o eventuala înlocuire a Bellei Ramsey în cel de-al doilea sezon. În ciuda faptului că personajul său Ellie îmbătrânește câțiva ani între primul și al doilea joc din serie, Ramsey își va păstra rolul, dacă dorește asta:

Singura modalitate prin care am lua în considerare înlocuirea Bellei este dacă ea ar spune „Nu mai vreau să lucrez împreună cu voi”. Chiar și în acele condiții, nu cred că i-am accepta cererea. Am putea-o forța să se întoarcă și pentru sezonul al doilea.

– Neil Druckmann, scenarist The Last of Us

Unul dintre cele mai urmărite seriale HBO

În ziua difuzării, episodul final din primul sezon The Last of Us a fost urmărit de 8,2 milioane de telespectatori, în creștere față de cei 8,1 milioane care urmăriseră episodul precedent. Conform HBO, primele șase episoade au înregistrat, în medie, 30,4 milioane de telespectatori fiecare, de la premiera din 16 ianuarie, iar primul episod se apropie de 40 de milioane de telespectatori.

House of the Dragon, spre comparație, a înregistrat o medie de 29 de milioane de telespectatori per episod în perioada difuzării sale, în vara și toamna anului 2022. Dacă urmează trendul primelor șase episoade, The Last of Us va depăși acest etalon și va deveni cel de-al doilea cel mai urmărit serial din portofoliul HBO, primul loc revenind sezonului final din Game of Thrones, care a înregistrat, în 2019, o medie de 44 de milioane de telespectatori pentru fiecare episod.

Sursa: VG247, The Hollywood Reporter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News