Jocul Dead By Daylight va fi adaptat în film horror de două nume mari din domeniu

Autor: Adrian Popa | 03.03.2023
Jocul Dead By Daylight va fi adaptat în film horror de două nume mari din domeniu
Foto: Steam

Jocul horror Dead By Daylight va fi adaptat în film de casa de producție Blumhouse în parteneriat cu firma Atomic Monster Productions a regizorului James Wan. La proiect participă și dezvoltatorul titlului, Behaviour Interactive.

Succesul serialului „The Last of Us” a dat naștere unui val de noi proiecte de adaptări de jocuri video în filme și seriale. Exemple recente sunt „Super Mario Bros.”, „Resident Evil: Death Island”, „Gran Turismo”, „Death Stranding” și „God of War”.

Totodată, regizori și actori mari, pasionați de jocuri video, au anunțat că doresc să participe la astfel de proiecte.

„Suntem mari fani ai jocului aici la Atomic Monster. Și suntem încântați să facem echipă cu Blumhouse pentru a aduce această lume înfricoșătoare pe marele ecran”, a declarat James Wan, într-un comunicat de presă.

Regizorul australian este cunoscut pentru universurile „Saw” și „Insidious”, la care a fost co-creator. El este, de asemenea, părintele The Conjuring Universe, franciză care a generat venituri de 2,1 miliarde de dolari, la un buget combinat de 178 de milioane de dolari.

Blumhouse Productions, o companie care produce filme horror de succes, a anunțat recent că intră pe piața jocurilor video. Noua divizie, Blumhouse Games, va încheia parteneriate cu studiouri independente și va produce jocuri video cu buget mai mic de 10 milioane de dolari. Strategia este similară cu cea pe care compania o are pe piața filmelor: costuri de producție mici și venituri mari la box office.

Printre filmele cu buget redus transformate de Blumhouse în mari succese se numără „Paranormal Activity” (2009) și „Get Out” (2017).

Jocul Dead By Daylight, lansat în 2016, costă 20 de dolari pe Steam.

Sursa: Variety

Urmărește Go4Games.ro pe Google News