ASUS nu rămâne în urmă și lansează un nou Chromebook de gaming de top

Autor: Adrian Popa | 05.01.2023
ASUS nu rămâne în urmă și lansează un nou Chromebook de gaming de top
Foto: ASUS

ASUS, prima companie care a lansat pe piață un laptop cu sistem de operare ChromeOS prietenos cu gamerii (ASUS Flip CM5), a anunțat, la CES 2023, un model high-end care lasă în urmă la capitolul caracteristici tehnice dispozitivele similare anunțate de Acer și Lenovo.

Noul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip este un dispozitiv convertibil, cu ecran tactil, care poate fi folosit pentru gaming și productivitate. În cea mai avansată configurație, laptopul vine cu procesor Intel Core i7 de generația a 12-a, grafică Iris Xe, 16 GB memorie RAM (LPDDR4X) și capacitate de stocare internă de 512 GB pe SSD (M.2 NVMe PCIe 3.0).

Citește și: Noul televizor vârf de gamă al Panasonic, OLED MZ2000, este foarte prietenos cu jocurile video

Acestea sunt caracteristici foarte bune pentru un dispozitiv bazat pe ChromeOS, sistem de operare care nu are nevoie de hardware foarte puternic pentru a rula în condiții decente.

Noul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip.

Pe partea de gaming, Vibe CX34 Flip vine cu taste WASD scoase în evidență (sunt portocalii), iluminare RGB pentru tastatură, conectivitate Wi-Fi 6E și ecran de 144 Hz. Dispozitivul a fost gândit pentru a rula jocuri prin intermediul serviciilor de gaming în cloud precum GeForce Now sau Amazon Luna, pentru care sunt incluse perioade de test gratuite.

Citește și: NVIDIA aduce puterea RTX 4080 serviciului de cloud gaming GeForce Now

Display-ul laptopului are diagonală de 14” și rezoluție de 1.920 x 1.200 pixeli. Dacă această rezoluție nu este suficientă, utilizatorii pot scoate 4K pe un monitor extern folosind portul HDMI 2.1 încorporat.

ASUS nu a anunțat prețul pentru acest dispozitiv și nici data la care va ajunge în magazine.

Piața de cloud gaming s-a descurcat excelent în 2022, înregistrând o creștere de 74%, până la o valoare de 2,4 miliarde de dolari. Peste 30 de milioane de oameni au plătit anul trecut abonamente pentru servicii de genul Nvidia GeForce Now sau Xbox Cloud Gaming, potrivit firmei de cercetare Newzoo.

Sursa: ASUS

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News